De mi az a Mozivandál?


A Mozivandál filmkritikákat ír és kritikus filmekkel, reklámokkal, valamint előzetesekkel foglalkozik. (Akció/Thriller/Vígjáték/Horror/Dráma/ZS+) Korra, nemre való tekintet nélkül!

Friss kommentek

Mozivandál a Facebookon

Feedek

Mikor a sztárok is rászaladnak a kukira egy forgatókönyvvel

2013.02.01. 12:57 AnthonyStark

Mindenkinek megvannak a maga kedvenc színészei, nincs ez másként Hollywood vezetőivel sem.
Nem véletlenül vannak olyan színészek, akik nagyjából azt csinálhatnak, amit csak akarnak, mert a két legfontosabb közönség feltétel nélkül imádja, a mozi fanatikusok, és a szakma is.
A mai listánkban összeszedtük azon színészeket, akikre bátran mondhatjuk, hogy Hollywood királyai.
De, ők is emberek, és volt már rá példa, hogy rászaladtak arra a bizonyos kukira.
Elvállaltak olyan filmeket, amiket nem kellett volna. Olyan filmeket, amiknek a forgatókönyvét inkább tüzelésre kellett volna használni, ahelyett, hogy több 10, akár 100 millió dollárt beleölve filmet csináljanak belőlük.

 
bosszuallok_1.jpg

10. Jack Nicholson:

Az első igazi Joker, aki szerepelt a Szelíd motorosokban, akitől a Ragyogás óta mindenki tart, mert olyan hitelesen hozta a szerepét. 3x nyert Oscar díjat, és mégis képes volt elvállalni a Zűrös Manus című romantikus-vígjáték főszerepét...nem mindig lehet leszűrni egy filmnél, hogy jó-e, vagy rossz, csak azért mert nem aratott a mozi pénztáraknál, de azért gyanús lehet a 4 millió dolláros összbevétel, világszerte...
Más színészek egy ilyen bukta után eltűnnének a süllyesztőben, de szerencsére nem Nicholson, hiszen azóta láthattuk tőle többek között a Téglát, a Bakancslistát, vagy a Lesz ez még így se című filmeket.

9. Tom Hanks:

2 Oscar díjas színész, akinek olyan emlékezetes alakításokat köszönhetünk, mint  Forrest Gump, Miller kapitány a Ryan közlegény megmentéséből, vagy Paul Edgecomb a Halálsoronból.
Hiúságok máglyája...Brian DePalma rendező, főbb szerepekben: Tom Hanks, Bruce Willis, Morgan Freeman.
Már eleve nem értem, hogy, hogy lehetett ilyen szereplőgárdából kihozni azt, ami végül is a vászonra került...Ha ezen színészek reggeli rektális tornáját veszik fel egy bögre kávé után, akkor is jobb filmet kaphattunk volna...

8. Matt Damon:

Good Will Hunting, Bourne Trilógia, Félszemű, és itt is sorolhatnánk az emlékezetes filmeket amikben a fenti fiatalember szerepelt.
Túl közeli rokon...mi késztette arra, hogy szerepet vállaljon ebben? A film egy sziámi ikerpárról szól, az "ikertestvére" Greg Kinnear, aki úgy van Matt barátunk hátára csatolva, mint ahogyan Szecsődi Karikára a műcsöcsök...
Megértem, ha valaki egy kicsit el akar szakadni a komolyabb szerepektől, de pont ezt a forgatókönyvet találta meg erre a célra?

7. Al Pacino:

Mikor elkezdtem nézni a Jack&Jill című zseniális alkotást, nem értettem, hogy mit keres ott Al Pacino?
Én egy dologra tudok gondolni, Adam Sandler zsarolta, vagy elbukott egy fogadást...
De akit olyan rendezők dirigáltak a legnagyobb filmjeiben, mint Francis Ford Coppola, vagy Sidney Lumet, három részen keresztül alakította Michael Corleone-t, csak kitalálhatott volna egy megoldást erre...mondjuk Adam Sandler ágyába csempészi annak kedvenc állata fejét (Rob Schneider) ...

6-5. Robert De Niro, és Dustin Hoffman:

De Niro, és Hoffman munkásságát nagyon szeretem, itt nem egy-egy filmet emelnék ki, hanem többet.
Mivel az elmúlt évtizedben minden évben volt legalább egy olyan film, amikben a fenti két Úr szereplése nemhogy meglepett, de egyből sírásra késztetett.
Példának okáért: Rocky, és Bakacsin kalandjai, vagy a második, és harmadik Segil Beckur történet. (itt együtt is játszottak....)

4. Daniel Day Lewis:

Daniel Day Lewis-t manapság divat imádni, és isteníteni, hogy mekkora színész. Én nem teszem, elismerem, hogy nagy színész, de közel sem akkora, mint amekkora szerepeket rábíznak, és amennyire elismerik.
2009-ben szerepelt a Nine című filmben, melyet minden kritikus lehúzott, és még a kasszáknál sem aratott nagyot. Más színészek egy ilyen hiba után következőre Uwe Boll filmjeiben találják magukat, John Cena, és Pauly Shore mellett...nem pedig Spielberg rendezésében a Lincoln-ban...

3. Harrison Ford:

Han Solo, Indiana Jones, Rick Deckard, csak néhány meghatározóbb szerep amit eljátszott.
Közel a 70-hez mi késztette arra, hogy szerepeljen a Hollywood-i őrjárat című filmben? Amelyben a már akkor is lecsúszott Josh Hartnett volt a partnere...miért?

2.  Ralph Fiennes - Sean Connery:

Bosszúállók, na nem az, ami másfél milliárd dollárt termelt a mozikban, és minden képregény fanatikus összehugyozta magát tőle. (igen, hülyén néztek rám...)
Hanem egy 1998-as film, (ami egy korábbi Angol sorozatból készült) melyben együtt szerepelt a fenti két színészóriás.
A történet szerint Sir August de Wynter (ez most komoly?) megkaparintja az irányítást a világ időjárása felett. Hideg, meleg, eső, hó, amit csak akar, és fel is használja ezeket, hogy elérje célját, a világuralmat. muhahahaha (gonosz kacaj)
Igen ám, de itt jön Ralph Fiennes, és Uma Thurman...akiknek meg kellene állítani Mr. Wyntert...
Ugye már most mindenki az Ebay-t nézi és a még fellelhető kópiák után kutat?

1. Marlon Brando:

Az örökös Keresztapa, egy stílus megteremtője Hollywood-ban, egy korszak talán legjobb színésze.
Isten ments, hogy bántsam, de szerintem problémája akadhatott a nyugdíjfolyósító intézettel, amiért szerepet vállalt a Dr. Moreau Szigete című vizuális análfűrészben?

 

+1 Sylvester Stallone:

Természetesen, ezért majd kapunk, hogy mit is keres itt a logopédusok álma, de egy generáció nőtt fel a filmjein, Rocky, Rambo, Oscar, Copland, stb.
TarCSa őt bárki is rossz színésznek, vagy ostoba izomagyú parasztnak, szerintünk akkor is jó színész.
Aki szemét módon nem kapott Oscar díjat a Rocky című filmért annak idején. 
Vannak nagyon rossz filmjei, de azt hiszem senki nem fog kötekedni azzal a megállapítással, ha azt mondjuk, hogy a Kémkölykök 3D a legrosszabb, mind közül.

Az alábbi lista is mutatja, hogy olykor zseniális színészek is rábólintanak olyan filmekre, amik nem kecsegtetnek sem sikerrel, sem elismertséggel a szakma. vagy a nézők részéről.
Természetesen minden színész mellényúl egyszer-egyszer, a fenti színészek mindegyike megmaradt A listás színésznek, legendának, szerencsére.

Szerintetek? Kik azok a színészek akik kimaradtak a listából, de itt lenne a helyük?

4 komment

Címkék: hollywood al pacino jack nicholson spielberg forgatókönyvek Stallone Harrison Fordn

A bejegyzés trackback címe:

https://mozivandal.blog.hu/api/trackback/id/tr285053885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joska61 2013.02.01. 14:49:31

Egyik előző posztban már megbeszéltük, gyakorlatilag bármelyik jó színész megjelenhetne ebben a listában :-)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.02.01. 23:56:15

De Niro & Hoffmannál a Vejedre ütök filmeket én nem hoztam volna fel. Szerintem az egy nagyon jó vígjáték és hatalmasat alakítanak benne. Történet is jó, egyszerűen öröm volt nézni őket a filmvásznon. Na, nem lehet mindig komoly filmben játszani. Ennek ellenére Ne Dironál több olyan filmet is fel lehet sorolni, amit kár volt elvállalnia. :S

AnthonyStark 2013.02.02. 00:04:35

@REMY: az első, és még talán a második rész jó volt, de harmadik valahogy nem ült nálam annyira, de ettől függetlenül azon is röhögtem eleget :) csak ott már voltak kellemetlen pillanatok nekem.
Idén a Last Vegas című filmet várom tőlük, az jónak tűnik, De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline, Morgan Freeman...együtt, egy vígjátékban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.02. 09:19:09

@AnthonyStark (mozivandal.blog.hu): @REMY: NEM az első rész is erőltetett szutyok volt.

A többi még rosszabb.

Remélem a bejegyzés index címlapos lesz és jön a kommenthad. :D
süti beállítások módosítása