De mi az a Mozivandál?


A Mozivandál filmkritikákat ír és kritikus filmekkel, reklámokkal, valamint előzetesekkel foglalkozik. (Akció/Thriller/Vígjáték/Horror/Dráma/ZS+) Korra, nemre való tekintet nélkül!

Friss kommentek

Mozivandál a Facebookon

Feedek

Lecsúszott színészek, akiken már csak röhög a szakma

2013.01.28. 10:09 Jin_Ke (Fotelkommandó)

Vannak akik egy jó szerep után örök bérletet kapnak a legnagyobb hírességek klubjába és ki a faszagyerek stílusban sétálhatnak végig azon a bizonyos hollywoodi sétányon.Mások viszont innen is akkorát tudnak taknyolni, hogy jobb érzésű ember még a sarki közértben is a szemébe húzza a sapkáját, hogy a megvető pillantásokat elkerülje. Szar dolog végignézni, amikor az egyik kedvenc filmed főszereplője egymás után készíti a vállalhatatlan trágya filmeket és ha még a bulvárban is egymás után jelennek meg róla olyan cikkek, hogy részegen, nyilvánosan összehugyozta magát, vagy Bakács Tibort megszégyenítő módon lopott uborkát a zöldségestől, az már csak hab a tortán. Kevesen tudják bevallani maguknak, hogy kiégtek, ennyi volt, a sikervonat már elment és most már csak a szopóroller vár az állomáson.

6342-a-szellemlovas-2-a-bosszu-ereje-mozi.jpg

Vegyük sorra kik azok, akiknek már rég nem lenne szabad kamera elé állni:

10. Cuba Gooding Junior

A 90-es években szépen indult a karrierje, még egy oscar díj is befigyelt a Jerry Maguire mellékszerepéért. Nekem a Jack a villám volt a kedvencem tőle, elég meggyőzően alakította a degenerált cowboyt. Pár egész értékelhető B kategóriás akciófilm után azonban jött az Oviapu 2 és azóta sorra bólint rá a fos forgatókönyvekre, Karátok és ellenségek, Árulás és megtorlás és a többi. 2009-ben Az aranykezű sebésznél majdnem elhittük, hogy Cuba Gooding visszatért, de ezt azóta már többször is sikerült megcáfolni.

9. Nicolas Cage

Oscar díj, Golden Globe díj és olyan filmek, mint a Las Vegas - végállomás, Ál/Arc, Szikla, Fegyvernepper. Ki a franc gondolta, hogy egy ilyen karrier is csúnyán félre tud siklani? Pedig de! Meggyőződésem, hogy ma már csak azért kap szerepeket, hogy kísérleti jelleggel próbálják ki rajta azokat a parókákat, amiben még egy transzvesztita is kényelmetlenül érezné magát egy melegbárban. A 2010-es Kick/Ass egy majdnem pillanat lehetett volna, aztán  a biztonság kedvéért tavaly elvállalta a Szellemlovas 2-t.

8. Macaulay Culkin

Egysoros színész. Reszkessetek betörők, Richie Rich, Palira vettem a papát. Azóta csak akkor hallani róla, ha szóba kerül, hogy Jacko bácsi hancúrléce a kedvenc játékai közé tartozott-e, vagy éppen drogprevenciós célzatból néha közzé tesznek róla olyan képet, amelyiken gigantikus méretű bongból szívja a füvet.

7. Val Kilmer

Sosem volt egy igazi színészlegenda, de azért általában tisztességes iparosmunkát tett az asztalra. A Top Gun, a Ragadozók és a Durr Durr és Csók nem voltak olyan rossz filmek, sőt, sok embernek még a Mindörökké Batmanban is tetszett (én nem tartozom közéjük), de aztán 2006-ban a Deja Vu után magára rántott vagy húsz kilót, növesztett egy tisztességes disznótokát és alábukott a ZS világába. Kínzó hőség, Gyilkos paraziták, Kettős azonosság. A Nem írnek való vidék és az Éjszaka országai talán még megmenthetik a karrierjét.

6. Wesley Snipes

Az 57-es utassal, a Pusztítóval, a Pengével és még pár egész vállalható akciófilmmel kivívta magának a legtökösebb színesbőrű színész titulust (hú de nagyon politikailag korrekten fogalmaztam). Színészként és producerként is sikeresnek számított, aztán 2006-ban elgurult a gyógyszer és bevállalt pár agyzsibbasztóan béna  filmet, mint például az Atomtámadás, vagy a Detonátor. A harc mestere 2 konkrétan annyira szar lett, hogy egy dvd lejátszóm bánta. De ha jön a gebasz, akkor csőstül jön. 2008-ban elítélték adócsalás miatt és 2010 óta egy pennsylvania-i intézet all inclusive ellátását élvezheti. A 43355-018-as nickname alatt futó "akciósztár" idén júliusban szabadul.

5. Jean Claude Van Damme

Annak ellenére, hogy talán még szarabb színész mint Schwarzenegger, mindenki imádta. Kickboxer, Véres Játék, Oroszlánszív, Tökéletes katona és még sorolhatnám. A 90-es évek nyugati akcióhősei közül ő mozgott a legjobban. 1995-ben rászokott a hollywoodi fehér porra és ez a karrierjén is megmutatkozott. Az Inferno után az ezredforduló csak bukásokat hozott számára. A rend őrzője, A replikáns, Vakvágányon. Mind nevetségesen silány akciófilm. A Maga a pokol reménysugárt jelentett 2003-ban, de egészen az Expendables 2-ig csak vergődött mint egy partra vetett ponty. Állítólag a 2011-es Assasination Games kifejezetten jóra sikerült, de sajnos azt nem láttam, úgyhogy ezt a hiányosságomat azonnal pótolnom kell. 

4. Lindsay Lohan

Természetesen Hollywood ügyeletes drogos k*rvája bulvárforrása sem hiányozhat a sorból. Igazán nagy szerepei sosem voltak, egy MTV Movie Awards-ra futotta neki összesen, de a tinisztárok között egészen tehetségesnek bizonyult. Nem is értem, hogy miért éppen Mila Kunis szenvedett évekig Macaulay Culkin mellett, hiszen Lindsay  Lohannel tökéletes párt alkothatnának. Két lecsúszott, drogos tinisztár. Ráadásul a plasztikának, az alkoholnak és a mérhetetlen mennyiségű kokainnak köszönhetően a művésznő úgy néz ki, mint ha egy madárijesztőre szilikoncsöcsöket ragasztott volna egy vicces kedvű tehenész fiú.

3. Milla Jovovich

Ezért most szét fognak fikázni, de vállalom. Az ötödik elemen és az első két Kaptáron kívül gyakorlatilag nem volt értékelhető filmje. A visszatérés a kék lagúnába című filmet inkább hagyjuk. Az egy dolog, hogy összesen körülbelül négy nézést tud, abból kettő a szexi, kettő meg a meglepődött, de ezeket legalább fixen hozza. Az viszont nevetséges, hogy csak azért kap szerepeket, mert Paul W.S Anderson felesége és ebből kifolyólag a mai napig elhiszi, hogy ha vászonra kerül, akkor a film tuti siker lesz. Pedig rohadtul nem! A kaptár 3 miatt örökre eltiltanék a kamerától mindenkit aki a stáb tagja volt. A Resident Evil saga megpocsékolása felsőfokon. Annyira logikátlan volt az egész film, hogy az Asylum stúdió azóta a sarokban zokog szégyenében, hogy ilyen szart még ők sem tudnak csinálni.

2. Christopher Lambert

Sosem volt igazán elismert, ennek ellenére egész jó színész lehetett volna, csak sajnos a Hegylakó után elhitte, hogy akcióhős lehet belőle. Megszámlálhatatlanul sok zs kategóriás akciófilm kapcsolódik a nevéhez, még felsorolni is sok lenne.  A legjobb az volt, amikor a hazai producerek elhitték, hogy Connor McLeod húzza majd ki a szarból a magyar filmgyártást és leforgatták vele a Harag napját, meg a Metamorfózist. 

1. Steven Seagal

Személyes kedvencem és nem véletlenül hagytam a lista végére. A meg nem értett bölcs, a fel nem ismert próféta, a béke harcosa. Akciókedvelők körében a korai filmjei alapkőnek számítanak. Ölve vagy halva, Nico, Törvényre törve, Lángoló jég, Tisztítótűz. Egészen az ezredfordulóig hozta a kötelezőt, aztán szembe ment a Norbi update diétával és buddhára hízta magát. Azóta évente árasztja el a DVD-s polcokat olyan csodás filmekkel mint a Támadóerő, Az árnyékember, vagy A született pusztító. A régi rajongók sikítva vágják hozzá a pacalkonzervet az Auchan 900 forintos dvd kosarához, ha meglátják valamelyik filmjét a lemezek között lapulni. Hirtelen vágások, nevetséges párbeszédek, lomha mozgás és oxigénhiány miatt fellépő lihegés jellemzik az öreg mester új filmjeit.

185 komment · 1 trackback

Címkék: hollywood Nicolas Cage Mila Kunis Penge Val Kilmer Lindsay Lohan Wesley Snipes Ragadozók Steven Seagal Van Damme

A bejegyzés trackback címe:

https://mozivandal.blog.hu/api/trackback/id/tr65047687

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.29. 10:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TetraB 2013.01.28. 22:59:22

nem mindenki csúszik le, aki abbahagyja... pár film bevételből is jól el lehet éldegélni :)

mallac 2013.01.28. 23:21:17

Mióta színész Steven Seagal? Soha nem volt az,egyszerűen csak sikerült valamelyest meglovagolnia azt a hullámot amit a Stallone-Swartzenegger páros elindított a hetvenes években.Van Damme dettó.Színésznek csapnivalók a bunyójuk kamu,és a tetejébe még forgatókönyveket fabrikálnak,urambocsá rendezni is akarnak.Miért akar a bokszoló színész lenni, tette fel a kérdést Bornai Tibor a kilencvenes évek elején.Tényleg miért?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.01.28. 23:24:42

Nem a színészt jellemzi az, hogy jó vagy rossz filmekben szerepel-e, hanem az ügynökét és a szerencséjét. Elég nehéz lesz felsorolni olyan színészt, akire úgy figyelt fel a szakma és a közönség, hogy a film maga rossz volt. Rendszerint az történik, hogy készül egy jó film, amelyben szerencséjére ott van egy kicsit vagy semennyire ismert színész, és ez meghozza neki is az ismertséget. Ha meghozta, könnyebben fogják megkínálni olyan filmekkel, amelyeket olyanok csinálnak, akik jó filmet tudnak csinálni. Ha pechje van, és egy filmje bukik, akkor a producerek mondhatják azt, hogy a néző nem lesz rá kíváncsi legközelebb, és nem adnak neki újabb jó filmet, rossz filmekben pedig nem fogja visszatornázni magát.

A világon valószínűleg van félmillió jó színész. A figyelmes mozinéző esetleg ismer belőlük ötezret.

Az Alien egy igényesen megcsinált, elég kommerszecske film. Ha nem lett volna jó rendezője és vágója, sosem hallottunk volna többet arról a tök ismeretlen nőcskéről, aki közepesen ismert színészek között megkaparintotta a B kategóriás film főszerepét. A Terminátor, nézzük meg alaposan, eleve B-kategóriásnak készült, de jókor jött és eltalált valamit, így felívelt az izomagyú osztrák, de még a jelentéktelen külsejű, sosem látott színésznő karrierje is.

Extrém példa Lynch. A Dűnét sokan ismerik, csupa másodrangú színész játszik benne, a film is elég másodrendű. Mégis, úgyszólván mindenki, aki játszik benne, utána elég jó lehetőségeket kapott, és elég ismertté is tudott válni. A Twin Peaksben szerintem ugyanez történt. Az ilyesmi szerencse dolga is. A Féktelenülben főszerepet játszik két addig ismeretlen színész. A film forgatókönyve nagyon jó, a rendezés és a vágás nagyon jó, és a két színész azóta húzónév, nagy múlttal.

Aztán persze olyan is van,aki elcseszi a saját lehetséges karrierjét, mint Macaulay Culkin. Van, aki sosem volt tehetséges, mint Christopher Lambert, pedig ő tényleg jó lehetőséget kapott a Gyilkosság lólépésben filmben. Mellette Diane Lane-nel, aki hiába olyan gyöngyörű és nőies, és hiába jó színész, ha Coppola annak idején nem fedezi fel nekünk, talán soha nem hallunk róla.

Szerencse dolga ez az egész. A legkitűnőbb színésznek is vége van, ha valamivel magára haragítja a producereket, vagy ha olyan filmben játszik, amelyről előre nem kitalálható módon kiderül, hogy végül rosszul csinálták meg. Márpedig egy film sikere nagyon sok dolgon múlik.

Hogy is hívják azt a színészt, aki Darth Vadert játszotta a Trilógiában? Én bizony nem emlékszem rá. A figura ikonikus, ugye, a színésznek az arcát sem láttuk 2,9 rész alatt, színészi játékát a mozgása révén sem bizonyíthatta igazán. Mégis, bárki mondhatja, hogy a figura bukott volna, ha más játssza, mert ez a színész úgy tartotta a kezét, midőn az Erő áramlott, ahogy senki más. A film sikere úgy intézte, hogy ez az ember nem szorult szociális segélyre a továbbiakban. És, jó színész? Utána lecsúszott? Lecsúszott lehet valaki, akinek az alakja 35 év múlva is a legtöbb helyen látható Mickey egér után?

Zavaros úgy ez. Nem lehet egy ilyen listával ítéletet mondani.

Globetrotter2014 2013.01.28. 23:29:39

ááácsi, azért Cage-nek még futnak a siekres filmjei.

És a Las vegas óta egy rakás igényes filmben szerepelt.
Bringing out the dead, adaptation, emellett olyan kommreszebb de értelmes filmek mint a Lord of War, vagy a 8mm, és persze pár komoylabb blockbuster, mint a Scorcerers apprnetice (egy rendes főszereplővel Baruchel helyett többre vitte volna), vagy a National treasure sorozat. Vagy a korrekt de fejlezthető filmjei, mint a Knowing vagy Next, sok más szinész örülne neki. De tény belefutott pár nem A listás ÉS igénytelen filmbe (Bangkok, wicker man), és a Gone in 60 sec ota nem volt igazán sikeres blockbustere.

És no nonsense filmek mint a Drive Angry vagy a Grindhouse is viszonylag értékelhető projektek.

Szal azért fogatlan oroszlánnak nem nevezném. Legfeljebb parókásnak :)

Dr. Sör Kálmán · http://www.itallexikon.hu 2013.01.28. 23:41:56

Herényi Károly kimaradt a listából.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2013.01.28. 23:48:49

Cage Veszett a világ. Egyébként szerintem ô a Las Vegasnál csúszott el és szét.

windex 2013.01.29. 00:43:17

@itchap: hogyne, nagyon is.. színházazik, aztán, ha jól emlékszem, nem olyan rég egy "road movie-t" richard nyomában - ebben megturnéztatták és és valami rendhagyó helyzetben kezelték a III. richárdot - idei film lesz a lear király, remélem, nem lesz gáz, szóval ügyködik a mester, szerencsésebb, mint deniro, legalábbis a felszínen, mert persze hogy kisebb hírverés mellett - a magyar provincia látóhatárán kívül - mit csinálnak, nem tudjuk :-)

windex 2013.01.29. 00:50:55

@ZF2: most miről beszélünk? arról, hogy mennyi pénz van egy filmben? vagy arról, hogy mennyire szarul írták meg? (ez esetben a jó színész is falra hányt borsó) de tulajdonképpen mindegy, a lényeg, hogy az általad felsorolt szórakoztatóipari szempontból elfogadhatónak talált feilmek is csak a sablonos színészmelót kívánják meg, hát olyan is volt, így ezek se voltak jobban a szarabbaknál - színészi szempontból. csaka szarabbakban kevesebb volt a pénz, az idő, és az igény a jó írásra. de az adaptáció jó volt, ott a színészt láttuk, jó munkában. a többi a megélhetés, ezért pedig nem hibáztatnék senkit (nemzet aranyai, szellemlovasok, next, bangkok, fiszfaszok, és a többi, muhahaha)

windex 2013.01.29. 00:56:23

@nyisziati: jó lesz az a top gun is :-)

windex 2013.01.29. 01:01:19

@billy reed: bocsánat, nem tudtam, hogy a blog tulképp azt jelenti, hogy a posztoló homokozót biztosít a kommentelőknek :-) ez itt az ő blogja, és szerintem nem gáz, ha szeret beszélgetni azzal, aki benéz és véleményt fogalmaz meg. végülis ezért blog a blog, nem? vagy tényleg gáz, inkább az észosztásmegmondás helye? szóval maradjunk abban, hogy lehet, hogy téged feszélyez, nem is, inkább csak zavar, ha a posztoló tovább kommunikál a betérőkkel, de nem hinném, hogy objektíve gáz lenne :-)

windex 2013.01.29. 01:04:17

@Ló Elemér: Lorenzo Lamas, El Rey De Las Camas!!!!

windex 2013.01.29. 01:22:36

@fran7: de miért val kilmernek nem bocsátod meg az angyalt? kapott egy szerepajánlatot, mellé a csekket, a munkát elvégezte. hogy a felvételek után mi történt a vágószobában, más kérdés. hogy ,ilyennek írták meg a filmet, más kérdés. hogy a producer, az igazi gazda, vagy főnök, aki a termékért felel, mit csinál, más kérdés. és lássuk be, egy kommerciális termékért nem érdemes nagyon küzdeni sem. a munkát elvállalják, elvégzik, ha a marketingre eleget költenek, baj sem lehet. a színésznek a legfontosabb az ismertség és hogy porondon legyen. aztán jön a következő munka :-) kilmernek köze nincs az angyalhoz, mármint olyan, amit meg kéne bocsátani. az, hogy az egész film sokunk gyerekkori emlékeit, élményeit, és illúzióit ropogtatta, és fos lett, mert az angyal emlékét-nimbuszát meglovagolva egy korába illő - 90-es évek - sima kicsit izgi, kicsit krimi, kicsit akció, kicsit nőketismozibacsábító filmet akartak csinálni és simán feláldozták az régi film szellemét, más lapra tartozik :-) pedig, ha nagyon vad akarok lenni, lehetett volna a bondhoz hasonló széria első darabja, csak bájosabban... hja, de ha egy film szarul vvan megírva, mert a producer nem a filmet nézi, hanem hogy mit akar elérni a termékkel... akkor leginkább bukta van

windex 2013.01.29. 01:24:31

@itchap: igenigen, és ember a holdon

windex 2013.01.29. 01:29:46

@$pi$: nem. ezek nem jó filmek. de jó jövedelemkiegészítés. rendőr hivatástudatból - amiből a filmekbe is jutott olykor - a jó szándék világos. és a filmek szarok, de nagyon, de nincs ezzel semmi baj: a korábbi ismertséget kihasználva gombokért forgatnak vele filmeknek tűnő izéket - most már főleg kelet európában, mert itt még olcsóbb - miért is ne, tisztességes munkával szerzett tisztességes pénz az, nincs emögött semmi más

windex 2013.01.29. 01:31:11

@op tomi: szerintem lehet, nem is tud róla, ahogy a mesterfogásról sem :-)

windex 2013.01.29. 01:36:15

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): na, na! azért ez az "aki szerepet vállal egy filmben, az színész lesz" meglehetősen elhamarkodott, megfontolatlan mondatnak tűnik :-) át kellene értékelni

windex 2013.01.29. 01:44:51

@manigerzson: pénzért. annyiért, amennyit mi valószínűleg fél életünkben nem is látunk. ő meg szerencsés: azt csinálja, amit szeret, forgat egy-két hónapot, és a kasszához fárad. engem se izgatna nagyon, hogy a termék hogyan fut be, legyen az a producer gondja

windex 2013.01.29. 01:48:57

@dzsugasvili: a resident evil filmek értékelhetetlenül szarok. a negyedik már nem is film. ettől független, hogy az első kettőt élvezted. és ez persze nem baj, de nem attól lesz jó valami, hogy adott személynek tetszik. élvezi-e :-)

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2013.01.29. 04:31:26

Val Kilmer csak meghizott. Lesz meg jo filmje. A poszt iro valami diletans? Ahogy elottem mar sokan irtak, a Top Secret, a Heat es foleg a Doorsban, tokeletes alakitast adott. Ezeket a filmeket hogyan hagyhatta ki? Top Gun?! Oh, common...

Wesley Snipes-t pedig a MJ's Bad videoja ota ismerthetjuk.... kozvetlen azutan ragadtam le nala a New Jack City altal, es persze az osszes Spike Lee filmben amiben szerepelt kituno volt! Jungle Fever, Mo' Better Blues... Rising Sun' emlekszik valaki? Sean Connery-val?? Vagy a White Man can't Jump? Aminek az elozeteset lattam az Uraniaban kb. 94 ben, de aztan sosem jott moziba (...)

Nem ertek egyet a listaval. Nem csak a szineszekkel van gond meg az ugynokokkel. Nezzuk meg a filmek minoseget. Mind a penzre megy, pocsek forgatokonyvek. Sporolnak az irokon, es rengeteget koltenek CGI-ra es a valaha hires de eppen nem sokat kereso szineszekkel forgatnak. Puszta uzlet. Pusztan szar. Nem a szineszek hibaja ez a tendencia! Hanem a nezoke, akik McDonaldsot esznek nap mint nap, minden szart lenyomnak a torkukon, majd pont muveszetek irant lesznek valasztekosak es kritikusak, huh? Fuck them all.

Nyrségi Trolls (törölt) 2013.01.29. 05:59:07

A leírt adatok megfelelnek a valóságnak, újat nem mondott el a szerző, sajnos azt annyira irritáló, humorra - haha - koncentráló stílusban, hogy inkább ne is kezdett volna neki.

Majd lehetne egy blogger állócsillagok listát is készíteni. Ja, erre nem kerülnél fel.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2013.01.29. 06:18:03

@Androsz: Vedd at ezt a blogot! Ha a bloggernek lenne onkritikaja, akkor onkent kerne fel erre :))

Morrózió 2013.01.29. 06:36:21

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): A Matrix trilógia nem elég szar ahhoz, hogy Reeves felkerüljön a listára? :)

2013.01.29. 07:11:14

@Nyrségi Trolls: Csak a zsírfeka nicked miatt nem etetlek meg búbocibuci steakkal, ami a büdös trollok kedvenc eledele.

G. Depardieu hol marad? :)
Az öreg indiait evő kannibál "hiéna".
-
vagy J. Reno?
-
vagy S. Hayek? Isten áldja a plasztikai sebésze mellérzékét. :)
-
Mila Jovovics sose volt jó színész... Egy jó filmje nincsen.

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.29. 07:21:58

@Androsz: Ez szép írás. Nagy igazság :)

@windex: Ha egy bizonyos szerepet játszol, színészkedsz. Ha a filmben van egy adott szereped és te azt eljátszod akkor színész vagy. Ez egy meghatározás :) Az most más kérdés, hogy aki ugrik a szar filmekre és színészekre, az nem hajlandó színésznek nevezni mondjuk Lorenzo Lamast (ha már ilyen sokszor szóba került). Igazából mindegy is, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a posztban színészekről volt szó és nem többről, így nem értem hogy erre a listára például milyen kritérium igaz, amiért Macaulay ne kerülhetett volna fel :)

@Chaoyang: Még szerencse, hogy nincs :)

kyanzes (törölt) 2013.01.29. 07:58:30

Azért egy lottó ötöst mindegyik keresett már. Te mennyit keresel a bloggal?

Globetrotter2014 2013.01.29. 08:09:34

@windex: Lord of wart láttad? Szerintem Cage egyik legjobb filmje. A film nem művészkedik, csak feldolgoz egy témát, tökéletesen. És cage pont úgy játszik ahogy kell. Az egész film nagyon jól összeáll.

Bringin out the dead-del mi volt a baj?

Miért van ilyen Kilmer mániád? Mármint mi az a film ami miatt egyáltalán komoly szníészként kellene jegyezni. Én inkább azt láttam hogy benne volt egy csomó nagy projektben (pl Heat) és alulról kilógott az összképből.

l_andras 2013.01.29. 08:31:53

@Androsz: Az a Darth Vader - hanggal együtt - 3 (bocsánat, most néztem utána 4) darab színész:
A Birodalom visszavág (1980) Played by David Prowse / James Earl Jones / C. Andrew Nelson
A Jedi visszatér (1983) Played by David Prowse / Sebastian Shaw (as Anakin Skywalker) / James Earl Jones (as Voice of Darth Vader)
Csak a rend kedvéért.

aktatáskarádió 2013.01.29. 08:59:24

Winona Rydert nem hagytam volna ki, nagyon magasról nagyon mélyre ment, az más kérdés hogy jogosan volt-e a magasban, akárcsak Richard Gere.
(Edward Norton és Joachim Phoenix vajon mit csinálnak? Dolgozhatnának végre megint...)

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2013.01.29. 09:00:45

Eddie Murphy-nél nem értettem soha miért tetszik annyi embernek amikor egy kezdő színész tehetségével nyomja csak.
2 arca van csak, egy semmitmondó és az a nagyon bárgyú "most vicces vagyok" fajta.

nzk 2013.01.29. 09:10:32

"Azóta csak akkor hallani róla, ha szóba kerül, hogy Jacko bácsi hancúrléce a kedvenc játékai közé tartozott-e..." - ezért falhoz állítanálak.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2013.01.29. 09:18:49

Persze lehet, hogy majd jön újra egy "Pankrátor"-szerű film valamelyiküknek, mint anno Mickey Rourke-kal és az visszarántja őket a szakadékból.

Amúgy aki szar és mindig is az volt -->

Richard Grieco
Lorenzo Lamas
Michael Dudikoff (habár az egyszerűségében volt valami bájos).

Steven Seagal sosem volt színész, ezt azért ne tessék elfelejteni!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.29. 09:18:54

@Kínai cuccok tesztje: még két arca sincs, csak és kizárólag kiabálni tud. Amikor kiabál akkor "vicces", vagy akkor viccelődik...

Chris Rock még ilyen aki kiabál állandóan.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2013.01.29. 09:20:31

@aktatáskarádió: Edward Norton szerepelt a mostani Bourne-filmben.

aktatáskarádió 2013.01.29. 09:26:37

@Grabbe: bizony, de én "rendes" munkára gondoltam. (Legbelső félelem, Pókerarcok, meg persze a Harcosok klubja, Amerikai História X, nagyjából...)

mézescsók 2013.01.29. 09:27:08

@Kínai cuccok tesztje: Végre, hogy valakinek eszébe jutott Eddie Murphy!

Mickey Rourke is elég nagyot csúszott. Szerintem Ők sem maradhatnak le a listáról.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2013.01.29. 09:27:30

BTW, most lehet, hogy megköveztek érte, de például olyan színész, akinek nem tudok egy rossz filmjét sem említeni (habár nem láttam az összeset) az Denzel Washington. Az IMDB-n még külön topik is van erre a témára, de ott olyan filmeket sorolnak fel, amiket én nem tudok elérni a neten...

aktatáskarádió 2013.01.29. 09:34:34

@Grabbe: Norton igen, de a film nem volt igazán jó.

Denzel Washington egyenletesen jó, vele tényleg nem lehet nagyon mellényúlni.

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.29. 09:44:32

@Grabbe: Hát vele megfogtál, szar filmet én sem tudnék vele mondani...bár jobban belegondolva nem is akarok :D

@mézescsók: Ő tényleg lehetne a +1, kár érte egyébként. Egy karaktert hozott mindig, de azt szerethetően. A bölcsek kövére 2 már a szakadék széle volt sajnos...

Kentetsu 2013.01.29. 09:57:04

@chocco channel:
Barátom, Keanu Reaves nem csúszott le. Nem iszik és nem drogozik( már ). Amin átment, abba te vagy én már beleőrültünk volna. Ő pedig rájött, hogy rossz úton járt és egy kevésbé hivalkodó, vágyak nélküli életet él. Ő egy igazi buddhista lett... a vásznon meg nem látjuk, mert nem vállal el minden szart, amit, ha megtenne pontosan a lecsúszott színészek ismérve lenne

mötley 2013.01.29. 10:02:31

Idióta. Menj a saját véleményeddel máshova. Doors film? Orleani szűz? Stb.

Kurt S. Earp 2013.01.29. 10:18:44

Minden kommentet elolvastam.
Val Kilmer a Tombstone-ban egyszerűen Isten volt.
Az egész film kultikusan tökéletes és gyönyörű, Kurt Russel soha nem volt azóta sem olyan jó, de Kilmernek minden mozdulata-arcjátéka mesés. A bögrepörgetős párbajjelenete Michael Biehn-nel önmagában Oscar díj.

És senki nem írta, pedig Seagal legjobb szerepválasztása s filmje: Tűzparancs.
pontosan annyi és olyan szöveget adtak neki, amennyit hitelesen el tud játszani.
Igaz, hogy a film negyedénél meghal.

OdettésaMacskák 2013.01.29. 10:23:13

hát szerintem kurva jó lett ez a poszt :D

"a művésznő úgy néz ki, mint ha egy madárijesztőre szilikoncsöcsöket ragasztott volna egy vicces kedvű tehenész fiú"

és a

"az Asylum stúdió azóta a sarokban zokog szégyenében, hogy ilyen szart még ők sem tudnak csinálni"

különösen tetszettek :D

a Milla Jovovicsnak egyébként van egy nem rossz filmje, tavalyi, valami elfelejti hogy ki körülötte mindenki, ilyesmiről szól, de az tény és való, hogy a nő lófaszt nem játszik benne

a Resident Evil sorozatot meg pedig análisan erőszakolta meg a készítő filmes csapat, többszörösen

Macaulay Culkin meg sohasem volt színész szerintem, és a reszkessetek betörőkkel, meg a richie richel tönkretette a jövőbeni karácsonyi TV-műsorokat (bár már egy ideje be sem kapcsolom karácsony tájékán a TV-t, csak a commentblogon olvasom hogy még mindig ez megy :))

Kurt S. Earp 2013.01.29. 10:28:06

@Androsz: Jól beszélsz, de azért kicsit lazára vetted az Alien sikerének titkát. Giger apánk nélkül Scott zsenialitása sem működött volna olyan jól. A többi igaz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.29. 10:36:34

@Kurt S. Earp: "Giger apánk nélkül Scott zsenialitása sem működött volna olyan jól. "

nem működött volna olyan jól???

SEHOGY Giger zsenije a film legnagyobb értéke.

Kurt S. Earp 2013.01.29. 10:47:04

@doggfather: Valójában, a lényegét tekintve nincs vita ebben közöttünk, de én azért megkockáztatnám azt a szerény véleményt, hogy az egészen drámaian tökéletes látvány- és hangulatvilág kialakításában, illetve a precíz színészvezetésben( színészek kiválasztásban) mégiscsak van némi szerepe az öreg Ridleynek, aki szerintem az új Világ legjobb rendezőinek egyike, a hármas dobogón.
Egy szimpla, fél mondatban összefoglalható sci-fi horror történetből, csak a legnagyobb ászok képesek egy filmtörténeti eseményt produkálni.

édeslajos 2013.01.29. 10:56:20

A hozzánemértés iskolapéldája a poszt. Keveri a szezont a fazonnal. Színésznek a felsoroltak közzül legfeljebb Cage-t és Vilmert lehet nevezni. A többiek vagy gyerekszínészek - Caulkin - vagy az akciófilmek sztárjai. Az akciófilmek sztárjaitól pedig soha senki sem várt mély és kifejező színészi játékot. Ellenkezőleg, amikor több film után eljutottak egy bizonyos színészi színvonalra - Schwartzi - valahogy saját fenegyerek státuszukat kérdőjelezték meg. Különben ebben a kategóriában egyedül Willis engedheti meg magának azt hogy színész is legyen.
Szóval aki sosem volt színész, annak nincs hova züllenie, legfeljebb a magánéletbe

EMU 2013.01.29. 10:59:53

De Niro hogyhogy szóba sem került egy ilyen listán? Első helyen van kb. 10 éve. Ugyanazokkal a gesztusokkal, mimikával lehozott egy szatyor borzalmas komédiát, egy vödör felszínes drámát, és egy kazal krimit. Ugyanazzal a játékkal mindegyikben. Egy filmjét nem tudnám megemlíteni, mint színvonalas alkotást 2000 óta. Magasan a leglecsúszottabb, a sok szar filmjének számát látva viszont a legmohóbb is, de egy épkézláb forgatókönyvet nem kap és nem fogad el már. Van Damme esetében pedig a JCVD-t illett volna megemlíteni, a felsorolt színészek plusz de Niro utóbbi tíz évének összességében nem volt egy ilyen jó filmje sem.

Dr. No 2013.01.29. 11:04:51

Tudom, hogy szarban vájkálás, de szerintem a kaptár 3. része jobb volt, mint a 2.
Azon kívül Milla egy Stone című filmben de Niroval játszi és nem annyira rosszul.

mandro 2013.01.29. 11:05:32

Van Damme nagy "színész". Melyik színész tudja megcsinálni, hogy egy repülő, nyújtott lábú fejrúgással egy percig a levegőben maradjon? (Chuck Norrist kivéve):DDD
Egyébként Lajossal teljes mértékben egyetértek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.29. 11:08:08

@édeslajos: Willis rulez természetesen ez az alap, DE olyan nagyon erős színészi játéka neki sincs...

Sőt kábé 3-4 arckifejezése és annyi, nem?!

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.29. 11:10:50

@édeslajos,@mandro: Na, most már hátha kapok egy értelmes választ :) Az, hogy "egy akciófilm sztárja" az nem filmes meghatározás. Aki egy szerepet játszik, főleg egy filmben, kamerák előtt, az színészkedik, ergo színésznek nevezhetjük. Lehet nagyon szar, borzalmas, átlagos, jó, kiváló, fenomenális, de színész. Azon túllendülve, hogy egy gyerekszínész miért nem színész, az a fő kérdésem, hogy hol szerepel az a kritérium, ami alapján bárkinek a jelenléte indokolatlan lenne a posztban? Olyan "színészekről" (idézőjelben talán nem bántja annyira a szemed) van szó, akiknek volt elismert (nagyobb körben) filmjük, egy időben felkapottak voltak, de már csak árnyékuk saját maguknak és sorra vállalják a szarabbnál szarabb szerepeket. Elfogadom én, hogy nem értek hozzá, meg nem láttam elég filmet, meg dilettáns vagyok, meg amit csak akartok, de a fenti részét tényleg nem értem :)

@Dr. No: NE! A kaptár három miben volt jobb? :D Arról is van egy ősrégi kritika, ha van kedved olvasd el és ha megmagyarázod nekem a poszt végén található kérdéseket esküszöm küldök neked valami ajándékot!

édeslajos 2013.01.29. 11:17:22

@doggfather: Nem azt mondtam, hogy egy Jack Nicholson. Annyit csupán, hogy akcióhősként is színész. Amit még Slyról is el lehet mondani. Aki látta az első Rocky-t, azt tudja miről beszélek. És mindkettőnek van egy olyan személyes kisugárzása-varázsa - mellesleg Scwartzinak ez nagyon van - ami kiemeli őket a többi akciósztár - nem színész! - közül. Lambert, Lamas, Dudikoff, Norris, Seagal, hadd ne soroljam. Megjegyzem, van Damme sem tartozik ezek közzé, hogy miért nem, arról esetleg később...

édeslajos 2013.01.29. 11:24:04

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): Nem, kedves, posztszerző. Az hogy szerepel, nem jelenti, hogy színész. Mint ahogyan az, hogy valaki filmekről ír, nem jelenti azt hogy filmesztéta.
Ezek szakmák - színész, filmesztéta - amihez tehetség és felkészülés, esetleg iskola és gyakorlat szükséges.
A címben lecsúszott színészekről írsz, akiken a szakma röhög. Hát nem. A szakma, Nicholson vagy Pacino vagy Hoffman, esteleg Clooney, Pitt, és a többiek ezeken nem röhögnek. Nincsenek velük egy kategóriában s ezt mindkét tábor tudja és tiszteletben tartja.

kifordított nagyanyó 2013.01.29. 11:34:23

@Androsz: Ott a pont!Nagyon jó meglátás!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.29. 11:46:31

@édeslajos: biztos vagy benne, hogy minden színész tanulta a szakmát???
Mert én egyáltalán nem.

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.29. 11:48:23

@édeslajos: azt most inkább hagyjuk, hogy hány híres, mások által NAGYBETŰS színész végzett színésziskolát. A tehetség és felkészülés azonban kétség nélkül szükséges.

Más oldalról megközelítve. Induljunk ki Dolph Lundgrenből például. Rengetegszer játszott olyan szerepet, ami a valós énjével merőben ellentétes. Az most egy másik dolog, hogy ez általában egy szerepre korlátozódott és nem kellett túl spilázni a karaktert, de azt jól eljátszotta és felkészülten. Ott van példának a Tökéletes Katona 1. Az különösképpen durva, hogy még Lorenzo Lamasnak is volt olyan szerepe, ami sok embernek tetszett, másképp nem is tudott volna fent maradni arra rövid időre B szinten. De mondok mást, legjobb tudomásom szerint De Niro és Nicholson sem végzett soha színésziskolát (nyugodtan javíts ki, ha tévedek). Eljátszogatottak pár színdarabban és felfigyeltek rájuk, mert rohadt tehetségesek voltak. Chuck Norris meg színésziskolába járt...a francba. Akárhol rákeresel például Steven Seagal-ra, mindenhol azt fogod látni a neve mellett, hogy színész. De ha megkérdezed, hogy Seagal jó színész-e, mindenki azt fogja mondani, hogy nem, brutálisan szar...és igazuk lesz. Lehet meghatározásokon lovagolni, csak nem érdemes szerintem.

édeslajos 2013.01.29. 12:07:19

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): Nem meghatározásokon lovagolunk, hanem fontos különbségeket teszünk.
Ahogy észre is vetted, nem az iskolán van a hangsúly bár a hollywoodi nagyágyuk jó része el végezte az Actors Studio-t, ami amolyan belépőféle az amerikai filmszínész szakmába. De Niro és Nicholson is egyébként.
A hangsúly a tehetségen és a felkészülésen van. Az említett akcióhősök nem azért szerepelnek filmekben mert tehetséges és felkészült színészek, hanem mert tudnak valami mást - általában harcművészetet, Bruce Lee volt az úttörő - esetleg kiváló fizikai adottságuk vagy megjelenésük van - ide tartozik Schwartzi és Lundgren is -, ami használható az elmúlt harminc évben tömkelegével ömlesztett akciófilmekben.
Ilyen volt ezelőtt is. Az ötvenes-hatvanas évek egyik B-kategóriás western sztárja -akkoriban az akciófilmek a westernre és a történelmi filmekre korlátozódtak - egy Audie Murphy nevezetű "színész" volt, második világháborús hős, ezért akarta Hollywood, nem másért, nem is emlékszünk rá, ellenben Wayne-ra annál inkább, és nem azért mert harcolt a második világháborúban, hanem mert igazi filmszínész volt.

victor vacendak 2013.01.29. 12:09:50

A Durr Durr és Csók már a tokás Kilmer korszakban volt. Jovovic pedig szerintem jól játszotta a zaklatott pszichiátert a Negyedik Típusóban.

windex 2013.01.29. 12:51:10

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): ne izélj már, attól, hogy a képed elektronikusan, vagy vegyileg rögzül, aztán még le is vetítik, nem jelenti azt, hogy színész vagy. csak azt, hogy készültrólad néhány kép. :-) a színészet szakma, azt tudni is kell. és a jók még tehetséggel is bírnak. nem mellesleg, ha belegondolsz, mocskosul sértő, amit mondasz. a "színészkedés" szó eredeti jelentése szerint pedig épp a nem színész, ám nem saját karakterét-viselkedését magára öltő civilre vonatkozik. tehát, figyelj: kristin scott thomas színész, de cindy crawford (tiszta játszma, vagy mi a fos volt) nem színész. de hogy érthetőbb legyek egy kevésbé szublimált területen, ahol kevesebben érzik úgy, hogy nyilvánvalóan értenek hozzá és dönteni tudnak: ha be is mész a konyhába, nadjisten még össze is ütsz valamit, még nem vagy séf, közérthetőbben szakács :-) kicsit kontrasztosabban: ha vennéd magadnak a bátorságot, bemosakodnál, és lezavarnál egy műtétet, attól még nem vagy orvos, de sebész sem :-). tehát az általad megfogalmazott feltevés épp fordítva igaz (bár be kell látnom, kedves, nagy bizalomra és jóindulatra vall, hogy úgy hiszed, ahogy írtad): az áll a színpadra, és (többnyire) azt filmezik le történetek vászonra vetített képével való, hanghatásokkal gazdagított elmesélése céljából, aki színész - vagyis nem azért színész, mert ott látom, hanem azért látom ott, mert színész :-)

windex 2013.01.29. 13:00:29

@Kurt S. Earp: jaja, az fasza, nettó 48 másodpercet van a filmben és a 10. perc előtt angolosan távozik. természetesen a forgalmazó - intercom - annak idején az ő nevével hirdette a terméket :-)

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2013.01.29. 13:03:56

A Gunmen (Fenegyerekek) rémlik még akár régi szereplők egy-egy filmje kapcsán.

Amiben C. Lambert és Mario van Peebles volt a főszereplő.

Szép kis bukta is volt :D

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.29. 13:06:54

@windex: ez szép megfogalmazás volt :D És az utolsó mondatod most akkor tulajdonképpen ugyanazt jelenti amiről beszélek? Hiszen akkor kamera elé nem is kerülhet nem színész, főleg ekkora költségvetésű filmekben, hiszen nem színész, ebből adódóan, aki kamera előtt áll és szerepel, játszik, az színész, kivéve ha Seagal nem színész, de miért nem színész, ha ilyen sok filmben játszott...vagy mi f*sz van?...á hagyjuk a picsába :D

piszter 2013.01.29. 13:08:26

jelezném, hogy a Val Kilmer színész úr a Kiss Kiss Bang Bang című filmben eccerűen kurvajó vólt. illene beleírni a cikkbe. meg a Nagy Sándort is. esetleg.

piszter 2013.01.29. 13:09:24

@piszter: mekkora retek vagy. olvasd már el a cikket! hülye troll!

windex 2013.01.29. 13:24:13

@aktatáskarádió: barátod az IMDB - hát phoenix is dolgozik, norton is forgat - most épp a Grand Hotel Budapestet - ryder is köszöni szépen, jól megvan. de magyarország egy olyan hely, hogyne mondjam provinciális kissé, ahol nem látunk mindent, ami a világban történik, viszont azt hisszük, hogy legalábbis sokkal többet tudunk. pedig dehogy :-) sokkal kevesebbet. és ezért hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy amiről éppen nem hallunk, vagy amit éppen nem látunk, az nincs is, jobb esetben lecsúszott. pedig csak mi nem vagyunk a térképen. félreértés ne essék, nem ezt a középeurópai országot becsmérlem - látható viszont, hogy ennyi a társadalom eltartó ereje manapság, mert ahhoz, hogy lássunk valamit, vagy oda kell menni - ami mondjuk egy koncert/színház/múzeum erejéig nem lenne kis dobás akárcsak ide, milánóba, londonba, bécsbe, vagy barcelonába elugrani, hát még mondjuk new yorkba, pláne san franciscoba, sydney-be - vagy azokat kellene ide hozni. ez is nehézségbe ütközik, mivel a jegy drága. namost, ha kicsi a társadalom eltartó ereje, értsd, az ember jobban megfontolja, hogy mire mennyit költ, mint a kelet-londonban csapató ifjak, akkor jobban megfontolja a belépőt. ha nem ismeri az előadót/darabot/kiállítást, kevésbé lesz könnyelmű, számára lutri, hogy mit kap a pénzéért, ezért inkább nem vesz jegyet. ha pedig nem vesz jegyet és nem látja, nem ismeri meg. és ezzel zárul a kör, vagyis a rendezvényszervezők nem hívják meg azokat, akiket feltehetően nem tudnak eladni. így maradunk le nagyon sok, nagyon jó dologról, szellemi áramlatokról, gondolkozásról, eszmékről, a kultúra egy részéről és hasonló jelentéktelenségekről :-) és persze sokmindenről azt hisszük, hogy nincs is, hehe

agtalpai · http://talpai.net 2013.01.29. 13:30:41

Jean-Claude van Damme-nak ott volt a JCVD is, ami tényleg egy zseniálisan jó film!

windex 2013.01.29. 13:52:30

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): ó dehogy, ne hagyjuk. és persze, kerülhet, mert abba nem hal bele a néző, ha a nem színészt is megnézi :-) tehát még egyszer: a színész attól színész, hogy át tud változni, át tud lényegülni egy másik emberré, és meg tud jeleníteni viselkedést, emberi típust, de egyént is, karaktereket stb. ha ezt a házastársa előtt csinálja, vagy egyedül, a tükör előtt, akkor is színész. és ha filmre veszik, akkor is. aki ezt nem tudja, az nem színész, még ha filmre veszik, akkor sem.
az utolsó mondatomnak nem az a jelentése, amit te állítottál. és persze ezt te is tudod :-) azt viszont nem állítottam, hogy nem színészekkel ne készítenének filmnek látszó termékeket. a filmnek látszó termék, általánosabban fogalmazva kommersz, vagyis kereskedelmi céllal készült, amit szoktak közönségfilmnek is nevezni, egy termék, aminél a cél: minél több pénzt hozzon. ezen esetekben a nemszínészek alkalmazása érthető, hiszen az adott korban az adott arc ismertségi foka hozza a nézőket, akik jegyet vettek - hoppá, itt a pénz! vagyis tulképp marketingeszközök -, vagy egy adott szakágban - küzdősportok, vagy idiotizmus pl - jók, és a nézők kizárólag erre kíváncsiak, illetve az attrakcióra, a látványosságra, amit ezen ügyességek köré építenek a termék elkészítésekor. emezek ezért vannak bizonyos film alakjában megjelenő termékekben. és ezen termékek alapvetően erre az egy-egy vonásra alapulnak. és ettől az emberek, akiket filmre vettek, még nem színészek.
párbeszédünk alapja az, hogy mást gondolunk ugyanazon szó alatt. bocsánat, nem álltam meg, hogy ne figyelmeztesselek, amit én gondolok, közelebb áll a valósághoz, mint ahogy te foglalod össze, meglehetősen sommásan a dolgot :-) és tényleg, gondold végig, ami mellett kardoskodsz, minden rajongásod ellenére sértő, becsmérlő a színészekre nézve. abban, hogy valaki színész legyen, pláne jó, rengeteg munka, érzelmi és intellektuális próbatétel van, így a karakter, ember megjelenítés nem attól függ, milyen közegben látható, vagy milyen hordozón jelenik meg. ne degradáld, ami szakma, művészet és becsülete van, még ha csak egy egyszerűbb nézőpont miatt is lenne így.

eßemfaßom meg áll 2013.01.29. 13:54:23

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu):

Színész nem lesz attól még senkiből, hogy rögzítik a képét és ne adj isten ez még tetszik is embereknek.

Mint ahogyte se leszel attól pék, hogy sütsz egy kenyeret és a szomszédnak is ízlik a kóstoló és kőműves se attól, hogy lebetonozol egy járdát a kertedben és a vendégek ámulnak rajta annyira tetszik nekik.

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.29. 14:05:15

@windex: @eßemfaßom meg áll: elfogadom amit írtok, ettől függetlenül nem értek vele egyet :) Színész és színész között teszek különbséget, nem is kicsit, de ugyanúgy, ahogy az összes filmes portál, vagy akár a wikipedia (bár ugye aki a wikipediára hivatkozik, az sikeres ember nem lehet) színészként hivatkozik rájuk, addig én is. Aki akarja hívja őket szereplőnek, akciósztárnak, vagy olyan embernek aki állt már kamera előtt, én színésznek fogom őket nevezni. Hogy milyen színésznek, az egy másik történet. Kövezzetek meg érte nyugodtan, ez az én saram :)

Dr_utcai_arcos 2013.01.29. 14:06:07

@mézescsók: Háát,Mickey elég "gyorsat" mászott vissza a Pankrátorral, ilyen "gyónásra" még a katolikus egyház is kéjesen cuppantana egyet!

windex 2013.01.29. 14:06:39

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): ja, és seagal nem színész, mindegy, hány film jellegű terméket forgatott és/vagy gyártott producerként. egy szivar, aki kihasználja, hogy megélhet a filmiparból, mert/és emellett egy brand. bízd rá lear király szerepét, vagy az én kis falumból azt, amit bán jános játszott. vagy az ötödik pecsétből bármit, vagy sean penn bármelyik szerepét, vagy akár csak a Luther nyomozóját. ha megcsinálja, akkor színész. de nem fogja :-) pedig attól színész a színész, hogy más, másmilyen ember tud lenni, ha kell, egyik percről a másikra

É2I 2013.01.29. 14:13:57

Ízlések és pofonok. Erről vitatkoztok :D

windex 2013.01.29. 14:14:34

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): persze, teheted :-) nem gond. csak itt a különbség nem ott van, hogy melyik a jobb. a sör sör, a málnaszörp meg málnaszörp. esetedben mintha azt mondanád, jó, lehet, hogy a szörp nem sör, de nekem az. hogy melyik jó, vagy jobb sör, az más kérdés, de nekem a szörp is sör. :-) nem kell igazat adnod nekem, plán nem a közönség előtt, csak a jövőben ne így gondolj egy szakmára. külső forrásra se kell támaszkodnod, attól, hogy a nemtommik is színésznek nevezik, attól még nem színészek :-) természetesen annak nevezik, mert egyrészt ezen embereket nem akarják megsérteni a hiúságukban, másrészt a filmgyártási folyamatban azon a poszton állnak, ahol egyébként a színész áll, és nem lehet mindig körülírni :-), harmadrészt ki akar haragot? :-)

windex 2013.01.29. 14:15:30

@É2I: á, nem, nem. ez nem ízlés kérdése, ezek tények. mint fentebb: nem mind orvos, aki műt, ugye?

jade a.k.a Simon~s cat (törölt) 2013.01.29. 14:28:28

@mézescsók: tízben nem is lehet összefoglalni végtelenségig bővíthető
bár én Millával nem értek egyet

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.29. 14:34:18

@windex: bullshit.

a színházban azért csak színészek játszanak ugyi?!

Nah ott is vannak karakterszínészek.

Mondjuk nem ugyan az játssza lear királyt, és hacsek és sajót.

Lehet el tudná játszani hacsek is leart, de nem is adják neki a szerepet, mert nem illik hozzá.

De lehet "kicsit" felháborodna ha azt mondanád neki hogy ő nem színész.

Seagal nem is játszott mást csak verekedős szótlan sótlan akcióhőst, attól még lehet el tudta volna játszani.

édeslajos 2013.01.29. 14:49:08

befejezésként: ezer forint az ezer forint akkor is ha fizetésként, akkor is ha kölcsönbe kapod. Na de mindegynek nem mindegy.
Arról vitatkozni, hogy valaki nem tudja megkülönböztetni a színészt a filmsztártól valóban nem érdemes. Az ő "sara", ahogyan fölöttébb érzékletesen elismeri a poszt szerzője.
Részemről game over.

Roan 2013.01.29. 14:50:52

Nekem ide kívánkozik még Drew Barrymore. Erős kezdés (E.T.), majd váltakozva hol gyengébb, hol erősebb (na jó, sikeresebb, pl. Charlie angyalai) filmek, de valahogy mindig sikerül le-lecsúsznia. Azért Zs-kat talán még nem igaz rá, de azért az a westernmacás film eléggé közel volt...

mézescsók 2013.01.29. 15:45:44

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): Nekem sajnos egy filmje sem jött be, csodálkoztam is mindig, hogy mit keres a filmvásznon. Egyébként nyilván sokat.

@Dr_utcai_arcos: Mondjuk nekem a Pankrátor sem tetszett, de ha el is fogadjuk visszakapaszkodásnak, azóta egyetlen Rourke film nem jut eszembe. Persze lehet a tájékozottságommal is hiba.

@jade a.k.a Simon~s cat: Milláról csak a Jeanne D'Arc-os film jut eszembe, továbbá a Kaptár első része,többet nem láttam. Egyik sem hagyott bennem maradandó nyomot, így akár ott is lehet a listán.
A kör egyébként bővíthető majdnem a végtelenségig.

aktatáskarádió 2013.01.29. 16:02:02

@windex: és valóban (szálka van a falóban), de vhogy azért mégiscsak a legfőbb irányzatok, gondolatok, mondanivalók előbb-utóbb eljutnak ide is tán...már aki nyitott rá...vagy érdekli...vagy kikuglizza...nem-e?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2013.01.29. 17:06:06

Szerintem inkább úgy kellett volna írni, hogy akiken Te röhögsz. Ugyan mi a meglepő abban, hogy Seagal vagy Van Damme DVD-s filmeket csinál? Semmi, az idejük lejárt, nem tudtak megújulni. Culkin meg felnőtt, a gyerekszínészek egy része 18 éven túl már nem érdekes. A listából talán csak Cage-ért és Goodingért kár igazán, mert ők tudnak is színészkedni, csak már senki nem hiszi el róluk.

Dr_utcai_arcos 2013.01.29. 17:28:25

@Roan: Ööö, javasolnám a Riding in cars with boys-t. Csodálkozni fogsz.

Dr_utcai_arcos 2013.01.29. 17:29:12

@mézescsók: Ha egy zenekar nem ad ki minden évben legalább 3 lemezt, az már szar zenekar?

Dr_utcai_arcos 2013.01.29. 17:31:52

@koimbra: Nem tudom volt e a Férfibecsület (nem olvastam én se mindent végig :) ).?

Csakjoaruk Webáruház · http://csakjoaruk.hu 2013.01.29. 18:16:52

@Kentetsu: "Barátom, Keanu Reaves nem csúszott le. Nem iszik és nem drogozik( már ). Amin átment, abba te vagy én már beleőrültünk volna. Ő pedig rájött, hogy rossz úton járt és egy kevésbé hivalkodó, vágyak nélküli életet él."
A Mátrixra gondolsz? :)

Egyébként tényleg korrektebb visszavonulni, mint hogy az utolsó években a Xéna szintű sorozat háttérfigurájaként szerepelni.

Csakjoaruk Webáruház · http://csakjoaruk.hu 2013.01.29. 18:18:25

Lehetne olyan listát is csinálni ami egy jó színészről szól de tehetségéhez méltatlan szerepet vállal be.
(Néha a lecsúszás első jeleként, néha csak melléfogásból)

pszichonauta 2013.01.29. 19:28:55

Nem csak a színészek csúsztak le, eleve a filmek fosadékok. Egyébként javarészt nem rajtuk múlik, hogy melyik filmbe teszik be őket, hanem az ügynökeiken.

windex 2013.01.29. 23:03:16

@ZF2: fegyvernepper jó, ahogy az arizonai ördögfióka, a rablóhal, az adaptáció, a red rock, a veszett a világ, a cotton club, a madárka, szóval vannak jók tucatjával. szerintem a holtak útja inkább hollywoodi volt, az a műmájer művészkedős fajta.
val kilmerrel sincs semmi bajom, nem tudom, miért volt az a benyomásod, hogy igen. jó színész, volt, hogy jobban felkapták, volt, hogy kevésbé, de nem az számít. és ami miatt, hogy is írtad? jegyezni kellene? tiszta románc, viharszív, doors, top secret, tombstone, nem írnek való vidék, durr durr és csók, pollock, csak hirtelen. mondjuk híg fosokban is volt eleget, de egyrészt egy gyártott filmben, hollywoodban sokszor a színészek nem is tudják, mi lesz abból, amit csinálnak, mert úgyis a vágószobában dönt a producer, aztán a tesztvetítések után újravágják, másrészt meg élni kell, dolgozni kell, én is megcsinálok minden szart, ami elém kerül. ja, és még zenél is, és nem csak játszik :-)

windex 2013.01.29. 23:27:33

@doggfather: fogalomzavar uralkodik a fejedben. eddig nem arról volt szó, hogy ki karakterszínész, és ki nem. hanem hogy ki és mitől színész, és ki nem. vagyis hogy ha lefotóznak/lefilmeznek valakit, attól még nem színész. magad is megmondtad a tutit: a hacsekes is el tudja játszani a leart, még ha nem is neki való. vagyis színész. seagal nem színész. olyannyira nem, hogy a saját akcióhős figuráit se tudja eljátszani. a verekedés nem színjáték. természetesen az ő filmjeiben nem is várnak el tőle színjátszást, viszont verekedést igen. azt tolja is. meg jön-megy autókkal. és kész. akcióhős figurát eljátszani matt damon, jean reno, daniel craig, jose garcia, colin farrell, jet li, pitt és neje, wesley snipes, gerard lanvin, jason statham, djimon honsou, jeremy renner tudnak, mert színészek, és persze csak mutatóba a maiak közül, de az idősebbek között delon, belmondo, és persze végül, de nem utolsósorban cserhalmi györgy. színészek, akik a leart is lenyomják, meg az akciót is. látod ott van ellenpéldának mel gibson, jó sok akciómozival, meg színész is - mi kell a nőnek milyen jól sikerült - na de a hamlet... kár volt érte :-) de ezek a seagal, van damme, lundgren, schwartzi és hasonlók, ezek nem színészek, így aztán karakterszínésznek sem nevezhetőek ;-)

windex 2013.01.29. 23:30:39

@aktatáskarádió: egy része eljut, leginkább ahhoz, aki nyitott, érdeklődik, és utána is jár. és még ahhoz sem annyi és úgy :-) sokmindent nem tudunk, vagyis inkább sokmindenről nem tudunk.

Roan 2013.01.30. 10:13:53

@Dr_utcai_arcos: Ha ez 2000-2003 között készült, akkor egész jó lehet, akkor eléggé felszállóágban volt a hölgy.

Dr_utcai_arcos 2013.01.30. 11:13:20

@Roan: 2001-es, nézd meg, elképesztő az a nő.Na meg az egész film úgy ahogy van. Olyan dumák vannak benne, hogy még most is feláll a szőr a hátamon.
Beverly: [to young Jason after he demands to be left alone] Remember, I am your mother. And that means you're not allowed to stay mad at me.

Roan 2013.01.31. 14:33:54

@Dr_utcai_arcos: Na, most kíváncsi lettem, ezek után már biztosan megnézem.

asd123321dsa 2013.02.02. 14:43:53

Val Kilmer, Az elítéltben nagyon jó volt, 2008as film.

brill111 2018.03.15. 19:25:25

Előbb-utóbb mindenki kiöregszik...
Vannak/voltak köztük jó színészek, jó filmek (sok esetben még mindig másolgatják őket..ötlet híján..meg a sok vámpírocska mellett nem is csodálom).
Rengeteg!!!!!!!!!!!! színész felkerülhetne még erre a listára.

brill111 2018.03.15. 19:28:03

Ja, és Segal szerintem se volt sose színész. Ő másban jeleskedett mint tudjuk...(régi meccseit látta vki?)És jól csinálta, pénzt keresett vele...ennyi volt a színészkedése.
süti beállítások módosítása