De mi az a Mozivandál?


A Mozivandál filmkritikákat ír és kritikus filmekkel, reklámokkal, valamint előzetesekkel foglalkozik. (Akció/Thriller/Vígjáték/Horror/Dráma/ZS+) Korra, nemre való tekintet nélkül!

Friss kommentek

Mozivandál a Facebookon

Feedek

Születésnaposok - Tom Selleck

2013.01.29. 14:50 Jin_Ke (Fotelkommandó)

Ma 68 éves Tom "Magnum" Selleck, aki berobbantotta a köztudatba azt a rohadt nagy és félelmetes pornóbajuszt és divatba hozta a hawaii mintás ingeket.

images.jpegTom Selleck 1945. január 29-én látta meg a napvilágot Detroitban. Magánélete nem éppen a bulvármocsok melegágya. Egy egyszerű, szerethető figura, viszonylag konzervatív gondolkodással. Egészen 35 éves koráig lapult a fűben. Kosarazott, úszott, baseballozott, magasról tett a színészkedésre, nem is foglalkoztatta igazán, sőt igazából még iskolába sem nagyon akart járni, mert csak az lebegett a szeme előtt, hogy az MLB-ben játszhasson. Az öreg Robert viszont addig cseszegette, míg fia sportösztöndíjjal be nem iratkozott az egyetemre. Ha már választania kellett az építészetre voksolt, de mivel a kar betelt, leszarom alapon a színészképzőbe ment, mellette pedig baseballozott tovább. A sok edzés megtette a hatását és a 193 cm magas kisportolt Tomot felfedezte magának az egyik sportöltözékeket gyártó cég, így az iskola finanszírozásával már nem igen kellett foglalkoznia. A 70-es években a Revlon márka reklámarcaként már nem igazán kellett aggódnia a megélhetése miatt, ezért úgy döntött, hogy ha már úgyis színészképzőt végzett, akkor elmegy pár meghallgatásra.

Rengeteg helyről elküldték, de aztán két felejthetőbb mellékszerep után meglátták benne a lehetőséget és 35 évesen leszerződtették a Magnum című filmsorozat főszerepére. Selleck bácsi már akkor sem volt szívbajos, kijelentette a rendezőnek és a producereknek, hogy oké, elvállalom a szerepet, de Magnum karaktere nem egy lepedőakrobata playboy lesz, ahogy azt ti elképzeltétek, hanem egy humoros, csibészes de becsületes fickó. Mást egy ilyen kezdésért simán kivágnak mint a rongyot, de ehelyett Donald Belissario és Tom Greene rábólintottak az ötletre. És milyen jól tették! A Magnum sorozat robbant a tengerentúlon és Európában is. A főcímet mindenki kívülről dúdolta, mindenki tudta, kicsoda Thomas Magnum, Jon Higgins, hogy néz ki egy Ferrari 308 GTS és hogy milyen kutya Zeusz és Apolló. Magnum 8 évadon keresztül szórakoztatta a közönséget, amikor is Tom Selleck úgy döntött leadja a Ferrari kulcsát és egész estés filmeket fog forgatni. 

Filmes karrierje nem volt egy túl nagy sikertörténet, tulajdonképpen leginkább csak TV filmekben szerepelt,  azokat viszont jól fogadta a közönség. A Mr. Baseball, a Winchester mestere és a Három férfi és egy bébi című film például szerintem kifejezetten szerethető. Vígjátékok, westernfilmek, krimik és akciófilmek követték egymást, Tom pedig mindenhol hozta a kötelezőt. 2010-ben aztán visszatért a sorozatokhoz és a mai napig aktív szereplője a Zsaruvér című szériának, ahol Frank Reagan kapitányt alakítja.

Boldog Születésnapot Kívánunk Neki!

5 komment

Címkék: születésnap sorozat ferrari zsaruvér Magnum Tom Selleck

A bejegyzés trackback címe:

https://mozivandal.blog.hu/api/trackback/id/tr305050463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zme (törölt) 2013.01.29. 15:16:09

És a Magnumhoz aláírt szerződése miatt nemet mondott S. Spielbergnek, és visszaadta Indiana Jones szerepét.

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.29. 15:30:08

Az nem azért volt, mert a CBS nem engedte el?

zme (törölt) 2013.01.29. 15:49:05

Valóban volt aláírt szerződése, de állítólag lett volna lehetősége kihátrálni a Magnumból. Mérlegelnie kellett: sorozat+tuti pénz+tuti ismertség vs. egyetlen mozifilm+kétséges folytatás.

joska61 2013.01.30. 09:17:25

A Magnum nekem is tetszett a maga idejében. Néha nosztalgiából ma is megnézek 1-1 epizódot. Tényleg nem vitte annyira, mint amire predesztinálva volt, de én szeretem a késői filmjeit is. A Jesse Stone filmek pl kifejezetten jó hangulatúak.
süti beállítások módosítása