De mi az a Mozivandál?


A Mozivandál filmkritikákat ír és kritikus filmekkel, reklámokkal, valamint előzetesekkel foglalkozik. (Akció/Thriller/Vígjáték/Horror/Dráma/ZS+) Korra, nemre való tekintet nélkül!

Friss kommentek

Mozivandál a Facebookon

Feedek

Születésnaposok - John Travolta

2013.02.18. 22:29 AnthonyStark

A mai születésnaposunk John Travolta.
Innen is Boldog Születésnapot kívánunk, mindenki Sean Archerének.
Talán egyszer ő is forgat majd nálunk egy olyan sikeres, és jó filmet mint Bruce Willis. He-He-He

john-travolta.jpgA pályafutását elnézve igazán nagy filmekben játszhatott, ráadásul ezek a filmek az első időkben nem is feltétlenül akciófilmek voltak.
Olyan filmekben szerepelt fiatalkorában, mint a Grease, Szombat Esti Láz, vagy a Carrie.
Aztán érkezett a Nicsak ki beszél sorozat, melyben Kirstie Alley-vel mutatták be a gyereknevelés minden nehézségét.
Ennél a filmnél ráadásul még a bevételek is szépen gyűltek, mivel a később trilógiává bővült sorozat összesen közel 350 millió dollárt hozott a konyhára. Bár, ha azt vesszük, hogy csat az első rész ebből 300 milliós bevételt produkált, úgy már kevésbé hízelgő.
Apropó, csak számomra volt meglepő, hogy Mikey eredeti hangját Bruce Willis-nek köszönhettük?

Aztán megtalálták a "komolyabb" szerepek is, hiszen Tarantino felkérte a Ponyvaregény egyik szerepére, majd következett a Szóljatok a köpcösnek és az Ál/Arc.
Na ezek a filmek voltak igazán meghatározóak, nagyjából 2012-ig.
Ezalatt jó néhány olyan filmben is szerepet vállalt, ami már általában a készítésnél halálra volt ítélve...
Csak címszavakban:
Háború a Földön (bazzzeg, azt a szart), Rés a pajzson, Megtorló (egész szépen elbaszták az egyik legcoolabb képregénykarakter filmjét...)

Szerencsére az öreg John ismét elkezdett kellemes alkotásokban szerepelni, Vadállatok, Párizsból szeretettel, és már bejegyezték a John Gotti életéről szóló film főszerepére is, mely 2014-re van datálva.

Travolta úr magánélete olyan, amilyen. Amivel meg lehet vádolni egy Hollywoodi színészt, na azt ő megkapta...meleg, feleségverő, alkoholista, stb.
Ennek ellenére, vele kapcsolatban általában autista fia halála ugrik be mindenkinek, akit 16 évesen veszítettek el, Kelly Preston-nal. Azóta született még egy gyermeke, Benjamin.

Csak remélni tudjuk, hogy mind az életben, mind pedig a karrierjében helyreáll a rend, és sok olyan alkotásban láthatjuk még, mint az Ál/Arc, vagy a Ponyvaregény.

Szólj hozzá!

Címkék: álarc john travolta ponyvaregény háború a földön

A bejegyzés trackback címe:

https://mozivandal.blog.hu/api/trackback/id/tr35087436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása