De mi az a Mozivandál?


A Mozivandál filmkritikákat ír és kritikus filmekkel, reklámokkal, valamint előzetesekkel foglalkozik. (Akció/Thriller/Vígjáték/Horror/Dráma/ZS+) Korra, nemre való tekintet nélkül!

Friss kommentek

Mozivandál a Facebookon

Feedek

Alkonyat - Breaking Dawn II - A szagos farkas, a csillagszóró fiú, és a halott menyasszony eposza

2013.01.13. 03:54 AnthonyStark

Ha már aranymálna díj közeledik, (13 jelölés...) megérdemel egy írást/fikázást a film, és én legalább tényleg végigültem...

Először is, nem, nem saját ötlettől vezérelve néztem meg a fenti film műremeket, hanem mint oly sok férfitársam, én is egy Nő miatt (oké, egy tisztességes barter szerződés keretében, amiért én egy Bosszúállók éjféli premiert kaptam, akkor jó üzletnek tűnt...)

Most én is beállhatnék a filmet csípőből fikázók közé, de nem ezzel kezdeném, arra még naaagyon sok karakterem, és időm van....

alkonyat1.jpg Kezdjük a pozitívumokkal, már ami az én szempontomból volt az. A film vége felé egészen érdekes jelenetet sikerült összehozni, még megkockáztatom, egy akciófilmekkel foglalkozó személy is azt mondaná rá, hogy ez szép és egészen vállalható jelenetsor volt. Fejek repültek, 6 részen keresztül megismert szereplőket téptek darabokra, szóval nem volt rossz.
Aztán jött a hideg zuhany, hogy ez csak egy kitekintés volt, és ez valójában nem történt meg...(itt végleg elvesztettem a hitemet egy Jótékony Isten létezésében)

Alapvetően, mint oly sok Hollywoodban sikeres filmnél, itt is azért meg kell jegyezni, nem feltétlenül kellenek jó színészek, vagy jó rendező, forgatókönyv, ahhoz, hogy dollár száz milliós osztalékeső hulljon a részvényesekre a stúdióknál év végén...

De egy dolgot nehéz elvitatni a készítőktől, és marketingesektől. Megtalálták a célközönséget, felépítettek köré egy olyan hype-ot, amivel el lehetett ezt adni.

A mai világban, ahol a pink szín, a kacsaszáj, és a műköröm mindenek felett áll, tökéletesen eladhatóvá válik, ha beraknak a vászonra egy trendi, tini lány szemével nézve "jópasit" aki ráadásképen még csillog is. Szereznek egy színésznőt aki valószínűleg mentálisan retardált, és híján van bármiféle mimikai képességnek, és láss csodát, már kész is a kasszasiker.

A történetről röviden: Az eddigi részekben (kuss, mesélték...) egyfolytában nyervákoló hölgyből már vámpír lett, aki végre(?) nehezebben sérül, és ezáltal nehezebben is halhat meg...valamint már gyereke is van az álompárnak. Mármint ennek a csajnak, meg a csillogós csávónak. Na ez a gyerek szerintem megkaphatja a világ legízléstelenebb CGI felvétele/babája címet...mondjuk nem értem mi szükség volt rá...nem hiszem el, hogy nem találtak egy olyan gyereket, aki csak egy kicsit is hasonlít a két főszereplőre? (na jó, ez csak költői kérdés volt, persze, hogy nincs olyan, aki ötvözni tudna ennyi jó tulajdonságot...)

TSBD2-014378R.jpgMajd a vámpírok (na nem Anne Rice szintű Lestatokra, és Mariusokra kell gondolni)  nagy, és félelmetes klánja megtudja, hogy ez a gyerek amolyan vámpírgyerek, és ez tilos az ő törvényeik szerint, aki emiatt megérett a likvidálásra.
Innentől válik furcsává a dolog, hogy a főszereplők, és azoknak népes családja, /meg sem próbálnak egy interurbán telefont megereszteni, hogy figyeljetek, nem vámpír a gyerek...ne fáradjatok rőzsével a máglyához, nem.../ ehelyett nekiállnak nagyjából hadsereget szervezni a barátaikból (vannak ám Svédországban is vámpírok...) és azok ismerőseiből.
Számomra itt érkezik az egyik legnagyobb hiba a filmben. Rendben, hogy a karakterépítés nem annyira fontos egy ilyen filmnél, de ha már mutatnak valakit, aki titokzatos, gyilkos tekintetű, "istenments" még érdekes is lenne, akin lehet látni, hogy van valami mélyen benne szunnyadó trauma/titok gyerekkorából, ami miatt ilyen lett, azt lerendezik azzal, hogy ő ilyen...hja, bocs...most már értem...igazán köszi...

Ezalatt kiderül, hogy a kedvenc szerződéses sztripper farkas a filmben "bevésődik" a CGI baba iránt, és ezáltal védelmezi, és foglalkozik vele mint egy jóféle vasárnapi apuka.

Miután kész a csapat, meg túlestünk a kötelező, a lányok által 5 rész óta várt reszelésen, mikor már mindkét főszereplő vámpír, és feng-shui szerint átrendezik a házat, kezdődhet a nagy találkozás, mikor is a fent leírt fejtépés, meg akciójelent jön, melynek 6 perc után vége, majd megmondják, hogy ha harcra került volna a sor, na akkor ez lett volna (halálfejtépésdrámaszenvedésnyál).
Így a vámpírok tanácsa, és a vidéki vámpírok megbékélnek egymással, majd a továbbiakban hazamennek...ezután még érkezik egy gyönyörű rózsaszín rózsákkal díszített fotómontázs a "legjobb" jelenetekből, aztán vége...

Mondjuk úgy, hogy meglepődnék, hogy ha a forgatókönyvet elkészítő Melissa Rosenberg a későbbiekben bármiféle munkát kapna Hollywoodban. Ja, de várjunk, most érkezett a hír, hogy ő írja az új Hegylakó film forgatókönyvét...édesisten.
Tény, hogy jó néhányan a világon az én kedvenc filmjeimről írnak ilyen csúnyákat, de az én fejembe akkor sem fér bele, hogy felnőtt nők, tanult(olykor már a nyugdíjkorhatárt súroló hölgyek is)sikítozva vizelik össze magukat, ha meglátják Robert Pattinsont, vagy Taylor Lautnert, bár lehet, csak én vagyok titkon féltékeny a lábuk elé ömlő nyuggerek, és tinik tömege miatt, de annyi romantikus film van, ami még meg is érdemelné ezt a fajta rajongást, amik még talán értéket is képviselnek!

Egy szó mint száz, akinek tetszik, örülök, nézze végtelenítve, de számomra ez nem az a film és remélem minden férfitársam mélyen együtt érez velem az átélt szörnyűségek után.

 

Értékelés: 10/2

 

U.I.: Szeretem a Barátnőm.

Szólj hozzá!

Címkék: aranymálna alkonyat anne rice robert pattinson breaking dawn taylor lautner kirsten stewart hajnalhasadás alkonyat kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mozivandal.blog.hu/api/trackback/id/tr635013158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása