De mi az a Mozivandál?


A Mozivandál filmkritikákat ír és kritikus filmekkel, reklámokkal, valamint előzetesekkel foglalkozik. (Akció/Thriller/Vígjáték/Horror/Dráma/ZS+) Korra, nemre való tekintet nélkül!

Friss kommentek

Mozivandál a Facebookon

Feedek

Lánybúcsú - igazán, köszi...

2013.01.22. 07:00 AnthonyStark

A mai film a múlt év végén bemutatott Lánybúcsú.
Mi itt a Mozivandálon megpróbálunk mindenféle műfajból meríteni, így nem maradhat ki a szórásból az elsősorban valószínűleg hölgyeknek szánt vígjáték sem.

lanybucsu_magyar_poszter.jpgAz alaptörténet szerint van négy barátnő, kik a középiskolában rendkívül nagy népszerűségnek örvendtek, (kivéve a röfit) és most ismét alkalmuk lesz találkozni, mivel a bontógolyó méretű barátnő, először a 4 lány közül, férjhez megy.
Természetesen az igaz barátokat majd szétveti a sárga irigység (szóval Wang-Úr a sarki kínai étteremtulaj irigy) mivel pont ők, kik szépek, okosak...ehhe, és talpraesettek, még mindig nem kerültek eladósorba.
Így hát összejönnek a régi barátok az esküvő előtti napon, hogy tartsanak egy lánybúcsút.
Azonban a bulit a leendő ara az utolsó pillanatban visszamondja, így hát egyedül marad a három igaz barátnő, és nem kevés kokain, és ital elfogyasztása után véletlenül felpróbálják a leendő feleség esküvői ruháját, melybe hárman is beleférnek. Ez már önmagában is oltári nagy baromság, de itt jön az igazi csavar a filmben, elszakad a ruha...innentől a történet (mint ahogy eddig sem) egy fabatkát nem ér és akár a végére is ugorhatnék. De nem teszem. Aki tudni akarja a mi a vége, az ugyanúgy becsülettel szenvedje végig.

(Először szólni akartam, hogy egy kicsit jobban is kifejthetnéd a történetet, de aztán belenéztem és közben sajnos rájöttem, hogy tényleg ennyi a sztori. szerk. Jin_Ke)

Vegyük sorra a szereplőket egy kicsit:

Kirsten Dunst - Regan:

Egyben lévő hölgy, kinek nincsenek anyagi gondjai, viszont talán ő van a legjobban kiborulva attól a ténytől, hogy a barátnőjük nősülni készül, míg az ő orvos barátja egy b51-es bombázó utazómagasságából szarik rá.

Isla Fischer - Katie:

Na, itt már nagyobbak a gondok, ezt a hölgyet, a forgatókönyvíró, valamint a rendező is szefósnak állította be, aki valószínű, hogy az orrába felszívott kokain mennyiségétől függetlenül is szellemileg retardált volna, de ez a tény, hogy felszippant 4 kiló porcukrot az orrába (mert Hollywoodban igazit nem szoktak...) szükséges volt a filmbe. 

Lizzy Caplan - Gena:

Alternatív, nagyjából bárkivel lefekszik, kisiklott az élete a középiskolai szerelmétől való elválás után..(nem csak ennyi van Ti kis huncutok, de nem spoilerezek)
Talán az egyetlen érdekes karakter lenne a filmben,  ha a második jelenetében nem azt ecsetelné a repülőn egy vadidegennek, hogy milyen egy 10-es osztályzatú szopás...

Kirsten-DUNST.jpgMaga a történet, se nem igazán romantikus, se nem igazán vicces, se nem elgondolkodtató, a történet mélysége, és értelme súrolja az álom.net című filmét.
Igazából, ha a három főszereplő, akik egyébként rendkívül dekoratívak, nem csináltak volna mást a 90 perc alatt, mint meztelenül állnak mozdulatlanul, már több értelme lett volna.
A film véleményem szerint megpróbálta a Másnaposok, és a 2011-ben bemutatott Koszorúslányok szintjét elérni, de ez távolról sem sikerült.

Leslye Headland már ránézésre sem tűnik normálisnak, de ezzel a rendezésével bizonyította is inkompetenciáját. Nem szerencsés az első debütáló filmmel így pofára esni, pedig ha az én hányásküszöbömet eléri egy film, akkor azért kellett egy-két dolognak történnie a vásznon...

Megnézését kinek ajánlom? Ágyhoz kötött inszomniásoknak, kómában lévő embereknek.

Összpontszám: 10/2

6 komment

Címkék: esküvő kirsten dunst lánybúcsú isla fisher lizzy caplan lánybúcsú kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mozivandal.blog.hu/api/trackback/id/tr205033023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.22. 09:37:00

"kivéve röfit" és máris röhögök. :)

a filmet nem láttam, nem is terveztem, és te se hoztad meg hozzá a kedvem.

AnthonyStark 2013.01.22. 12:04:00

Akkor elértem a célomat vele :) szörnyű film.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.22. 14:25:01

@AnthonyStark: hát el. :D

De miért is nézted meg?

A trailer, meg a cím pont elég, hogy tudd mi lesz a filmben, és milyen lesz a film.

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.22. 15:35:20

Mondanám, hogy azért, hogy tudjon írni a vandálra, de lehet, hogy azért amiért az alkonyatot is megnézte :) (barátnő?)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.22. 15:38:10

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): én a mazochizmusra tippeltem volna, de ez se rossz lehetőség. :D

AnthonyStark 2013.01.22. 16:11:39

@doggfather: ismételten egy barter szerződés...:D én kaptam egy Skyfall-t, ő meg ezt, de erről még a barátnőm is ki akart menni :)
süti beállítások módosítása