De mi az a Mozivandál?


A Mozivandál filmkritikákat ír és kritikus filmekkel, reklámokkal, valamint előzetesekkel foglalkozik. (Akció/Thriller/Vígjáték/Horror/Dráma/ZS+) Korra, nemre való tekintet nélkül!

Friss kommentek

Mozivandál a Facebookon

Feedek

Top 10 film - hozzányúlsz, kezed töröm (üzenet Hollywoodnak)

2013.01.23. 12:13 AnthonyStark

A mai írásban összeszedtünk 10 filmet, amit ha Hollywood-ban rebootolni akarnak, akkor bepakoljuk az Édesanyánk által készített májkrémes szendvicseket a Csillagok Háborújás uzsidobozunkba, felvesszük a világító talpú Nike cipőnket, /amit a kínai piacon vettünk, mert majdnem olyan volt Marty Mcfly-nak is/ és úgy telibe verjük a kedves producert, stúdióvezetőt, hogy azt fogja kívánni, bárcsak végtelenítve nézhetné élete végéig az álom.net című filmet, VV Kitszopfel zenei aláfestésével..

Don__t_Touch_Me_by_tranyudi.jpg

Hollywood-ban manapság az új, eredeti ötletek megvalósításával nem igazán lehet keresni a mozi pénztáraknál, helyette a remake, reboot, képregény vonalat erőltetik. Ez olykor beválik és még a filmbuzik is megemelik a kalapjukat, de vannak olyan franchise filmek és kultfilmek, amikhez vétek lenne hozzányúlni.
Íme a 10 film, és a lehetséges legrosszabb eshetőségek (színészek, rendezők, történet újraírás):
  

10. Esőember - Charlie Babbitt (1988-ban Tom Cruise) szerepében Ryan Reynolds, Raymond Babbitt (Dustin Hoffman) szerepében Ashton Kutcher, bár tény, a stúdió még adójóváírást is kérhet miután Ashton nem csak szerepe szerint lenne autista...

9.  Szépség és a Szörnyeteg - Itthoni produkció, élőszereplőkkel. Szörnyeteg szerepében Zámbó Árpád, szépség: Labancz Lilla, Gyertyatartó / Lumiere: Fenyő Iván.

8. Rocky - Rocky 9. ükunokája, a távoli jövőben (valahol a 2130-as évek),  csak teng-leng az életben, nincs lehetősége a kitörésre, ráadásul a boksz mérkőzéseket már nem emberek vívják, hanem fém tehenek, de Rocky egy hologram kazettán megtalálja Mickey Goldmill archív beszédeit, és maga száll szembe a szorítóban, a kegyetlen, gépiesített tehenekkel.

7. Sebhelyesarcú - Tony Montana szerepében Channing Tatum, Manny Ribera: Enrique Iglesias.
Itt már nem drog lenne amivel kereskednek, hanem az új világtrendeknek megfelelően illegális fogyi tablettával...kurvára nem röhög, nagytételben!!

6. Ben Hur - Vin Diesel, mint Ben-Hur, lovak helyett tuningolt Nissan Skyline GTR-el...rendező Uwe Boll.

5. A cápa - Brody szerepében, Roy Scheider helyett, Rob Schneider, a gazdasági válság miatt amúgy is jól jön, hogy a régi posztereken elég csak pár karaktert kicserélni...plusz a történetet meg lehet spékelni azzal, hogy mondjuk a cápa repülni is tud és lézer van a buksijára szerelve, mert egy eltitkolt katonai program része volt, ami balul sült el. (itt későbbi siker esetén, egy jó előzmény film is kinézne)

4. Csupasz Pisztoly - Drebin Hadnagy szerepében Seth Rogen, aki maga írja újra a forgatókönyvet, rendezi, operatőre lesz a filmnek, és a premieren a moziban kasszás...

3. Rettenthetetlen - William Wallace szerepében: (dobpergés) Robert Pattinson, a szerep szerint sokkal érzékenyebb, helyenként csillog is a szabadság legfőbb védelmezője, Sophie Marceau-t pedig le kell cserélni Kristen Stewart-ra.

2. Életrevalók - Amerikai változat, Driss szerepében 50 Cent, Philipe pedig nem más mint Adam Sandler. A történetet kicsit felturbózzák, Philipe tolószékbe kerül, mert megtámadta egy csapat cápa, átment rajta egy Airbus a380-as, a vadonban puszta kézzel harcolt több száz farkassal, és ezután sajnos kerekesszékbe kényszerült. A ku*rva életbe, hát mi jó forgatókönyvíró lennék...

1. Taxisofőr - Robert De Niro-t lecseréljük Dwayne "dörák" Johnson-ra, és áttesszük a történetet New York-ból Mehikkóba. Mert mint minden amerikai tudja, ott csak vad emberek élnek...fegyverrel.

Ezt a listát nagyon-nagyon sokáig lehetne folytatni, és sajnos biztos vagyok benne, hogy van/volt olyan elmeháborodott producer, rendező, aki már elgondolkodott valamelyiken a fentiek közül. Ha valaki véletlenül ezt  ötletbörzének venné, ne tegye...ez elrettentés gyermekkorunk / apáink kedvenc filmjeinek megerőszakolása ellen. 

14 komment

Címkék: remake reboot hollywood 50 cent csupasz pisztoly taxisofőr Életrevalók Vin Diesel Robert De Niro Rocky Esőember Dwayne The Rock Johnson

A bejegyzés trackback címe:

https://mozivandal.blog.hu/api/trackback/id/tr865038203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.23. 14:23:54

jó kis poszt, jót nevettem.

kérés:

kommenteket nem lehetne valahol itt oldalt is látni,mert úgy könyebb a blogot böngészni.

AnthonyStark 2013.01.23. 17:53:07

@mojoking77: Hirtelen nem néztem a dátumot, csak a címet. Egy szívrohamot lábon kihordva elkezdtem olvasni, és kezdtem elhinni, hogy tényleg tippet adtam valakinek... :D

mojoking77 2013.01.23. 18:17:09

@AnthonyStark: :) Orulok, hogy segithettem az alacsony vernyomasbol adodo esetleges problemak elkeruleseben..
BTW, ez az a film, amivel kb masfel eve szemezgetek, de meg nem tudtam ravenni magamat, hogy meg is nezzem. Valoszinuleg a megfelelo hangulat hianyzik hozza. Vagy a fene se tudja. Az AF gepeken mar vagy masfel eve fent van, de ehelyett mindig talaltam mast..

AnthonyStark 2013.01.23. 18:28:36

@mojoking77: Mármint az Életrevalókat? Megható, vicces, igaz történet alapján, és az első 2 perc után, mikor az elején a zene elkezdődik, magával ragad.
Csak ajánlani tudom. ;)

joska61 2013.01.24. 11:12:02

Amcsiknál sajnos tényleg nagy divat a reboot. Mint ha nem lennének írók, vagy jó könyvek. Jó kis összeállítás valóban :-) Lehetne csinálni egy olyat is, ami a már meglévő elba....ltázott filmeket gyűjti össze, amik alapja európai, vagy ázsiai nyúlás/feldolgozás. Nikita pl.

joska61 2013.01.25. 13:44:09

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): Csak hajrá. Egy címet már meg is adtam hozzá, szerintem nektek a többi is fog menni fejből :-)
süti beállítások módosítása