De mi az a Mozivandál?


A Mozivandál filmkritikákat ír és kritikus filmekkel, reklámokkal, valamint előzetesekkel foglalkozik. (Akció/Thriller/Vígjáték/Horror/Dráma/ZS+) Korra, nemre való tekintet nélkül!

Friss kommentek

Mozivandál a Facebookon

Feedek

The Green Hornet előzetes és ismertető

2010.10.14. 12:18 Jin_Ke (Fotelkommandó)

Ígérem a héten ez az utolsó poszt, aminek a középpontja egy akciófilm lesz. Bár ez is újdonságnak számít, ugyanis nem filmkritika következik, csak egy kis előzetes. Mégpedig a Zöld Lódarázsé.

Most valószínűleg két féle reakció zajlik le abban, aki elolvasta címet. Aki nem rajongója a műfajnak az joggal hiheti, hogy valami elferdült ízlésű természetfilmet takar a cím. Mások pedig a nemesebbik felüket csapkodják a földhöz és kíváncsian várják, hogy a mai hollywoodi filmgyártás mit tud kihozni annak a filmnek a remakejéből, ami a maga idejében ugyan nem döntött nézettségi rekordokat, de egy teljesen új stílust mutatott be az amerikai közönségnek.

Az eredeti Zöld Lódarázs (ami egyébként az azonos nevű képregény filmes változata)premierje 1966.09.06-án volt és a sztori röviden abból állt, hogy a „The Daily Sentinel” újság tulajdonosa Britt Reid (Van Williams) álnevén Zöld Lódarázs és munkatársa Kato (Bruce Lee), álarcot húznak, és vállvetve harcolnak az utcai bandák és bűnözők ellen. Nem egy túl bonyolult sztori és elég sok hasonlóságot mutat a Batman-nel főleg, ha azt nézzük, hogy Katoék is elég spéci high tech cuccokat használtak a harcokban és szintén egy fekete csodaautóval a Black Beauty-val járták az utcákat. Azonban a Zöld Lódarázsnak még is sikerült megállnia a helyét a filmpiacon. A sorozat 1967 végéig volt vásznon.

A Zöld Lódarázs több szempontból is mérföldkőnek számított. Egyrészt Bruce Lee szemszögéből, ugyanis Kato szerepe hozta meg számára az USA-ban ismertséget és a sorozatnak köszönhette későbbi hollywoodi sikereit is, másrészt pedig az amerikai közönség a Zöld Lódarázson keresztül ismerhette meg milyen is az igazi akciófilm. Ez persze nem azt jelenti, hogy abban az időben nem készült volna a tengerentúlon vérbeli akciómozi, de a nézők csak az esztelen fegyverdurrogtatást és autósüldözéseket ismerték, mint kötelező elemet. Bruce Lee azonban megmutatta nekik milyen is az, amikor test küzd test ellen és ezt a filmvásznon egy igazi harcművész mutatja be. Arról nem is beszélve, hogy Bruce mozgása abszolút akrobatikusnak hatott, hiszen a közönség addig legfeljebb boxot és birkózást láthatott az akciójelenetekben.

A Zöld Lódarázs nem volt tökéletes munka, hiszen a történet és a cselekmények elég bugyuta volt, de látványvilága mindenképpen meghatározó volt a hollywoodi filmgyártás történetében.

A remake-re még barátok között szólva is sokat kellett várni, bő 44 évet. Az amerikai premier 2011.január 14-én várható. Az alapkoncepció nem igazán változik, de mivel jelenleg nem sorozatról beszélünk, hanem mozifilmről ezért a kisebb változtatások elkerülhetetlenek voltak. A szereplőgárdát nézve még nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy örüljek, de az biztos, hogy véresen komoly akciófilmre nem kell számítanunk. Persze az eredeti sorozatban is voltak komikus elemek, de a remake úgy tűnik, kifejezetten erre épít.

Britt Reid szerepét elég meglepő módon az a Seth Rogen fogja játszani, aki eddig a legagyamentebb vígjátékokban (40 éves szűz, Felkoppintva, Superbad) bizonyította be, hogy évek óta orvosi felügyelet alatt kéne állnia. Remek pasas egyébként marha jó humora van és jól alkalmazkodik a szerepeihez. A remake sztorija szerint Britt Reid a médiamogul James Reid (Tom Wilkinson) elkényeztetett fia, akinek napjai 90%-a csak és kizárólag bulizásból és a legjobb csajok felhajtásából áll. Apját azonban rejtélyes körülmények között meggyilkolják és így a komplett Daily Sentinel fia kezébe hullik. Britt ekkor ismerkedik meg apja egyik több mint furcsa alkalmazottjával Katoval (Jay Chou) aki mint később kiderül igazi ezermester és nem mellékesen olyan természetesen rúgja szét bárkinek a seggét, mint ahogy más fogat mos. Közös barátságuk eredményeképpen születik meg Zöld Lódarázs és miután Kato megépíti a Black Beautyt nyakukba veszik a várost és ott csinálnak rendet, ahol csak tudnak. Természetesen nincs szuperhősös film főgenya nélkül. Az eredeti tervek szerint a velejéig gonosz Mr. X-et aki megszállottan végezni akar Zöld Lódarázzsal Nicolas Cage alakította volna. Azonban a gyártó és Cage nem igazán tudtak közös nevezőt találni Cage bérét illetően így a színész kihátrált a produkcióból. Szerencsére. Ugyanis helyét Christoph Waltz vette át aki igen csak odatette magát a Becstelen Brygantikban. Rajta biztosan nem fog múlni a film sikere.

Akkor min fog múlni? Kérem szépen, ha az akciójelenetek nem lesznek elég ütősek és nem esnek túlzásba a CGI animációkkal és nem kezdik kötélen rángatni (szó szerint értendő) a szereplőket, akkor minden esély meg van a sikerre. Mondom ezt úgy, hogy a Katot alakító Jay Chou még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető sem akciósztárnak sem pedig harcművésznek. Jay Chou ugyanis egy tajvani zenész, énekes, producer, színész és rendező, négyszeres World Music Awards-díjas előadó. Színészettel és rendezéssel nem olyan régóta foglalkozik, filmjei pedig inkább az Ázsiai világban ismertek. Ránézésre nem lehet megítélni, mennyire alkalmas akciósztárnak, ha ez csak egy film erejéig is fog tartani, hiszen Nicholas Tse sem túl erőteljes kiállású srác még is lenyűgözően mozog. Első ránézésre egyébként Jay is tipikus kismamakedvence  arcú, ázsiai tini popsztár.

A fentieket olvasva igen komoly aggályokkal telve kéne várnom a filmet, de a Ninja Assasinban Reizot alakító Raint, is - aki szintén nem egy harcművész alkat, cserébe popsztár - elég szépen kikupálták, valamint betanítottak neki pár hiteles mozdulatot ami végül a vásznon is jól mutatott. Szóval nem hiszem, hogy ez Jay Chou esetében problémát kéne, hogy jelentsen.

Egy két érdekesség a végére:

-          Seth Rogen a film munkálatai alatt a forgatókönyvírásból is kivette a részét.

-          Az eredeti 66’-os sorozat szereplőinek Van Williamsnek és Bruce Leenek több vendégszereplése is volt az 1966-os Batman tv-sorozatban ahol szintén Zöld Lódarázs és Kato szerepét játszották el

-          A 2011-es remake-ben Britt Reid titkárnőjét Cameron Diaz játssza.

Végezetül pedig checkoljátok a trailert:

 

Szólj hozzá!

Címkék: film premier mozi zöld bemutató megjelenés lódarázs akciófilm green hornet várható megjelenés

A bejegyzés trackback címe:

https://mozivandal.blog.hu/api/trackback/id/tr452370998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása