De mi az a Mozivandál?


A Mozivandál filmkritikákat ír és kritikus filmekkel, reklámokkal, valamint előzetesekkel foglalkozik. (Akció/Thriller/Vígjáték/Horror/Dráma/ZS+) Korra, nemre való tekintet nélkül!

Friss kommentek

Mozivandál a Facebookon

Feedek

10 Hollywood-i filmes koppintás

2013.01.24. 21:00 AnthonyStark

A tegnapi írás után összeszedtük azokat a filmeket, amelyeket egy sikeres külföldi előd (nem császár) alapján készítettek el újból a film fővárosában.
Ezekből kisülhetnek nagyon jó feldolgozások is, de sajnos nagyobb százalékban lesz a végeredmény egyenértékű egy evőkanál szarral.
Ennél a 10-es listánál nem mindegyik eredeti művet láttuk, de az amerikai változatokat igen (de ha nagyon szar volt, nem néztük ám végig).
Annyit elöljáróban, hogy néhány film eredete még minket is meglepett.

12_monkeys_large_011.jpg

Nézzük, mely filmeket lopták el galád módon az amerikai gyártók külföldről, ahogyan azt Zalatnay Cini tette a bármivel, ami mozdítható…

10. Tégla - Infernal Affairs:

Ennél a filmnél lepődtem meg a legjobban, hogy nem saját kútfőből készült (ha ez csak számomra volt meglepetés, akkor ide a faszkorbácsot), az eredeti változata egy 2002-es ázsiai film, mely angol címén Infernal Affairs (eredeti cím: 無間道) futott. Amerikában a Bostoni maffiába épülnek be, a távol-keleti változatban pedig a Triádok közé.
Kövezzetek meg, de ez alapmű szintű film.(tény, Scorsese papának nem ez a legjobb filmje, mielőtt a népharag utolérne)
Szóval itt még örülök is annak, hogy valakinek eszébe jutott feldolgozni a beszédes című 無間道 filmet.

Mennyire jó, hogy loptál faktor: 10/10

 

9. Taxi - Amerikai Taxi:
Na, ez az a film - mármint az amerikai változat - amit nem csak, hogy kár volt leforgatni, de egyenesen emberiség ellenes tett volt.
Szörnyű volt látni, hogy a Queen Latifah által vezetett (súlyánál fogva ültetett) taxiban próbálják leutánozni az eredeti Francia változatot…
Itt kijár a készítőknek egy határozott seggberúgás.

Mennyire jó, hogy loptál: 10/-10

 

8. Csempészek - Reykjavík-Rotterdam:
Az új verzió úgy gondolom, hogy egy igazán jól eltalált, kellemes alkotás lett, amit Marky Mark Wahlberg-nek köszönhetünk, mivel az ő ötlete volt, hogy csináljanak egy amerikai verzsönt is az eredetiből.
Ami még szimpatikusabbá teszi a feldolgozás tényét, hogy rendezőnek felkérte az eredeti verzió producerét/színészét.

Mennyire jó, hogy loptál: 10/7

 

7. Kör - Ringu:
Nem maradhat ki a felsorolásból a Kör című horror film, amit már 1998-ban leforgatott Hideo Nakata, amivel jó néhány panorámalátású földijére hozta rá a frászt.
A Gore Verbinski által feldolgozott változat sem volt rossz, számomra mégis Naomi Watts szörnyű színészi játéka miatt marad emlékezetes a film.

Mennyire jó, hogy loptál: 10/4

 

6. Egy asszony illata - Profumo di donna:
Itt a másik nagy meglepetés számomra, mikor láttam/hallgattam Al Pacino zseniális monológját a filmben, baromira nem gondoltam volna, hogy ez egy 1974-ben készült olasz film újragondolása. Ájtink, ez egy másik példája annak, hogy lehet jót, jól felújítani, amerikanizálni. (ilyen szó van?)

Mennyire jó, hogy loptál: 10/10

 

5. Tükrök – Into the Mirror:
A 2008-as változatban, Kiefer „nincsannyiszeszamitnefogadnabeamájam” Sutherland játssza a főszerepet. Világszerte 75-80 millió dollárt keresett. Ami ahhoz képest, hogy az új Dredd, ami igencsak fasza akciófilm lett, összesen keresett 32 millió dollárt, kalapot emelendő a marketingesek előtt. Az eredeti változat egyébként koreai alkotás volt.

Mennyire jó, hogy loptál: 10/5

 

4. Álmatlanság – Insomnia:
Christopher Nolan egyik első próbálkozása, mondjuk úgy, hogy ez is átlag feletti volt, de közel sem a Memento szintje, és legkevésbé sem a későbbi Nolan szint.  
Már akkor is parádés színészekkel dolgozhatott együtt, úgymint: Al Pacino, Robin Williams, vagy Hilary Swank.
Az eredeti filmváltozat norvég volt, Erik Skjoldbjaerg rendezésében (Stellan Skarsgard főszereplésével, tudod, Erik Selvig a Bosszúállókból).

Mennyire jó, hogy loptál: 10/ 6

 

3. Vanília égbolt - Abre los ojos:
Tom Cruise, Cameron Diaz, és Penelope Cruz főszereplésével készítették el a spanyol változat kissé popcornosabb változatát, bár lehet, hogy az én értékrendemmel van probléma, de szerintem jól sikerült műről van szó, mind a régi, mind pedig az új esetében.
Érdekesség: Penelope Cruz mindkét verzióban szerepel, ráadásul ugyanazt a szerepet játssza mindkettőben. (Sofia)

Mennyire jó, hogy loptál: 10/5

 

2. Tetovált lány - Män som hatar kvinnor: Talán a legismertebb feldolgozás.
Amit mikor bejelentették, hogy megcsinálják, sokan fogták a fejüket, hogy na, ezt minek akarjátok elbaszni?
Mivel már a Svéd változat is egészen ismert volt, pláne nem volt érthető, hogy minek kell az újrázás a témában… nem beszélve arról, hogy a szereplők közül, Noomi Rapace igazán szép ismertségre tett szert a filmnek köszönhetően, ráadásul amerikában.
(Játszott az Alien előzmény filmben (Prometheus), és a Sherlock Holmes 2. részében is.)
Szóval a feldolgozás. Tény, hogy fogtuk a fejünket a bejelentés után, de aztán elkezdtek csepegni az információk, hogy David Fincher fogja rendezni (Harcosok klubja, Játsz/ma) Daniel Craig lesz a főszereplő, és láss csodát, az eredeti változatot felülmúlva sikerült egy 10/9-es filmet összehozni. (saját vélemény)

Mennyire jó, hogy loptál: 10/10

 

1. 12 majom - La jetée: Itt aztán végképp kapott egy pofont az én közepesnek tartott filmes tudásom. Mivel az egyik kedvenc elmebetegem (Terry Gilliam) által készített film is egy feldolgozás - nem mintha ez bármit is változtatna a véleményemen - így legalább megvan az esti programom, hogy levadásszam az eredeti változatot.

Mennyire jó, hogy loptál: 10/10

 

Ahogy az előző posztban is írtuk, ezt a listát a végtelenségig lehetne folytatni. Bár talán kevésbé elterjedt ez a fajta módi Hollywood-ban, mint a reboot mánia, de tény, hogy jó néhány olyan mű készül, ahol külföldi filmeket dolgoznak fel, és alakítják olyanra, amilyet esetlegesen az ő népük, közönségük is elismerne, érdekelne.
Összességében sok-sok olyan filmet szeretnék még látni, mint a Tégla, 12 majom, vagy a Tetovált lány, és még azt is elfelejtem nekik, hogy nem ők szarták a spanyol viaszt.

58 komment

Címkék: remake tom koppintás reboot cruise tom cruise hollywood daniel craig al pacino christopher nolan csempészek a tégla r top10

A bejegyzés trackback címe:

https://mozivandal.blog.hu/api/trackback/id/tr465041757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pszt! 2013.01.25. 08:05:14

A Tégla meg sem közelíti az eredetit, ahogy a Tetovalt lány sem, de aki az amcsit látta először, annak bejöhet.

2013.01.25. 08:55:20

Aki egy kicsit is járatos a filmben, az ezeket azért nagyjából tudta eddig is. A Téglát éppen pont tegnap néztem meg (először), hát ekkora szart - függetlenül attól, hogy feldolgozás - nem is tudom mikor láttam utoljára. Nekem az eredeti is csak egy korrekt film volt, ez viszont minősíthetetlen, fel nem fogom, hogy vitte ez 8.5 IMDB-átlagig, meg a rengeteg ajnározásig. Egyszerűen gagyi és naiv, olyan mintha egy kezdő, lelkes, a rendőri munkát csak tévéből ismerő rendező (és forgatókönyvírő) alkotása lenne, aki valahogy hozzájutott egy tucat sztárhoz, akik mellesleg fásultan és ripacs módra játszanak. Tragikus az egész.

abaglyoknemazok 2013.01.25. 08:55:20

Csatlakozom Pszt!-hez, és igen, faszkorbács jár, ha egy moziblogger nem ismeri a szigorúan piszkos ügyek trilógiát (!), mivel hatalmas nemzetközi filmsiker volt. A Tégla leforgatása teljesen felesleges volt, rengeteg beállítás, jelenet egy az egyben az eredeti másolata (még a kameraszögek, fények is). Az meg, hogy Scorsese azért kapott Oscart, hogy egy ázsiai filmet egy az egyben lemásolt, nem igényel különösebb kommentárt. Legalább 3 másik filmjéért megérdemelte volna, de ez egy iparosmunka szintje.

kristofxx 2013.01.25. 09:08:19

Ok, de ebben mi a lopás?. Megvették a jogokat, az eredeti irók meg kaptak egy kalap pénzt.

dilibill 2013.01.25. 09:12:07

Ha többet sem láttál az eredetiek közül, akkor mi értelme írni egy ilyen cikket? Meg amerikában, kis betűvel, bravó. És különben is, nem internal, hanem infernal affairs.

hopptarisznya 2013.01.25. 09:17:41

Aki nem tudja, hogy a Tegla egy feldolgozas, az miota foglalkozik filmmel? Keet hete? Amikor ment a Tegla, minden cikkben megemlitetteek, hogy az eredeti film (trilogia -amit sok magyar ismert) sem volt rossz.

Amugy az amrikai Tegla szerintem nem valami nagy szaam.

protézisesh 2013.01.25. 09:17:43

a taxiról elmondanám, hogy ugyanaz a Luc Besson "producelte" mindkettőt, mert egy pözsót nóném francia színészekkel nem lehet eladni egy olyan országban, ahol EGÉSZ Európát Franciaországnak képzelik.

Így simán árfordították kanadai/usa relációra, mert azt az egybites amerikai is el tudja képzelni...

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.25. 09:23:39

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ne haragudj bazmeg, de amit linkeltél az a filmből készült könyv bazmeg, az eredeti, amiből a feldolgozás készült, az meg egy 1962-es rövidfilm bazmeg.

Gukker 2013.01.25. 09:28:02

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem, ezt a regényt David és Janet Peoples forgatókönyve alapján írták.

Na mi újság, Wagner úr? 2013.01.25. 09:28:09

nekem a Scorsese-féle Tégla jobban tetszett, mint a Szigorúan piszkos ügyek. Persze ez csak az én ízlésem...

Gukker 2013.01.25. 09:34:50

Ott volt továbbá pl. a James Cameron féle Két tűz között (True Lies) vs. Titkolt titkos ügynök
(Le Totale!) filmek.
Az amcsik valamiért nagyon szeretnek francia filmeket feldolgozni. :)

Meg lehet még említeni a Last Man on Earth - Omega Man - I Am Legend triót.

dr. mesterséges színezék 2013.01.25. 09:37:40

Az amerikai Tégla annyira jó az eredetihez képest, mint a Toldi trilógia volna 16 oldalas képregényben, jó rajzolóval legyártatva.

Gukker 2013.01.25. 09:41:40

@Na mi újság, Wagner úr?: Bár a Scorsese féle Téglát (becsülettel bevallom) nem láttam, a Szigorúan Piszkos Ügyeket elkezdtem nézni.
Nem fejeztem be.
Két dolog zavart piszkosul. Egyrészt az állandó időbeli ugrálások. Soha nem tudtam, hogy a látott jelenet épp mikor játszódik. A második probléma, hogy bevallom őszintén én nem tudtam megkülönböztetni egymástól a két főszereplőt.
Na ebből a két dologból adódott, hogy fogalmam nem volt, hogy ki mikor mit csinált.

GrandeTotti 2013.01.25. 09:44:33

Kedves kommentelők!
Óriási érzés látni mennyi komplexusokkal küzdő "filmkritikus" van szeretett kis országunkban.Komolyan úgy fikáztok egy Nicholson-t,vagy Di Caprio-t,egy Scorsese-t,mintha a nálunk nem a Fenyő Iván lenne a szupersztár(vagy akár lelkes embereket,akik megpróbálnak hobbi szinten alkotni valamit).Hihetetlen,ti honnan tudjátok megítélni,hogy fásult,vagy ripacs volt egy színész?Max ez a véleményetek nem?
A bloggernek meg az a véleménye amit leírt.Csináljátok utánuk hülye gyerekek,utána mehet a szövegelés.
A bloggereknek:
Nekem tetszik a stílusa az írásoknak,sokszor hangosan felröhögök az olvasásuk közben.Az,hogy esetleg vannak bennük tévedések,vagy pontatlanságok,azok egy ilyen amatőrt-aki észre sem veszi,ha egy nagy színész épp ripacs-nem zavarnak.
Csak így tovább!

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.25. 09:47:31

@Gukker: Ne lődd le a poént, vasárnap I am Omega kritika lesz :)

2013.01.25. 09:54:39

@GrandeTotti: Nicholson fikázásának semmi köze ahhoz, hogy Fenyő Iván ki és hol, mit csinál, nem is értem. Attól mert amerikai, már rögtön jó? Nicholson jó színész, de a Téglában egyszerűen kínosan ripacs, nevetséges, ahogy a szintén nagyszerű DiCaprio is csak összeszorított szájjal, jellegtelenül adja elő a rosszul megírt, egydimenziós figurát. A Tégla esetében gyanítom, hogy a stúdió lőcsölte a filmet Scorsese-re, akinek láthatóan nem volt se kedve, se ihlete, se egyéni ötlete, leforgatta, kész. Oscart meg azért kapott, mert már baromira kijárt neki, és pont nem ezért, de pont ekkor látták idejét. Az Oscar mellesleg egy nagy kutyafüle, ha a dolgok szakmai oldalát nézzük, közismerten producerek lobbiversenye, kis százalékban valós, megérdemelt elismerés, ráadásul az Oscar ilyen emlegetésekor nekem mindig az jut eszembe, hogy ne tegyünk már úgy, mintha csak amerikai filmek léteznének, szóval a legjobb külföldi film díját leszámítva ez csak egy belső verseny, nem igazán releváns. A színész pedig a publikumnak játszik, akinek szíve-joga megítélni az alakítást, ezt nem lehet elvenni a nézőtől. A "csináljátok utána" a legrosszabb trollszöveg, esetleg a legostobább naiv vélemény, amit ilyenkor elő lehet vezetni, mellesleg én hét évig írtam print mozis lapba cikkeket, engedd meg hogy véleményem legyen, mint bárki másnak, attól független, hogy írt-e valaha, valahova valamit. A blogger fenti posztja pedig stílusában gyenge, témájában esetleges, koncepciótlan, egy mozis blogban leírni tíz remake-et egyébként is kb. annyit tesz, mint kifejteni, hogy levegő nélkül megfulladunk. Kell jó témát keresni, jól meg kell írni, stílusosan, érdekes infókkal, és akkor majd nem fikázódnak a kommentelők.

Faby 2013.01.25. 09:54:51

Azért én ide tettem volna a Depardieu nevével fémjelzett Hanta-palinta ( Mon père, ce héros) - Apám a hős (My Father the Hero) párost, már a cím is tükörfordítás, ahol ráadásul mindkét verzióban Ő játssza a főszerepet!

Dr. Sick Fuck 2013.01.25. 10:26:35

Tisztelt szerző úr:
megbocsátó hangulatomban leledzek, ezért nem utalom ki a kérvényezett eszközt, de mindenképpen ide kell írnom, hogy az Infernal Affairs valami elmondhatatlan módon vagányabb, elegánsabb, kifinomultabb és vibrálóbb ésatöbbi film, mint a Scorsese-féle remake. Tessék már megnézni, az áldóját!

AnthonyStark 2013.01.25. 10:29:31

Nicholson játéka úgy gondolom nem kérdéses, az, hogy mi itt eldiskurálunk arról, hogy kinek ripacs, kinek zseniális, az nem azt jelenti, hogy rossz, csupán mindenkinek más a véleménye róla.
Pláne őt, valószínűleg rendkívüli módon nem érdekli, mert jelenleg is kokaint szív egy thai kurva segglyukából, míg mi itt acsarkodunk.
Az Oscar valóban nem az, ami régen volt, szerintem...
Azt a látásmódot viszont nem szeretem, mikor valaki jobbnak, esetleg tájékozottabbnak tekinti magát, mert nem a szemét Hollywoodi-i blockbustereket szereti/nézi, hanem a Pityergő teve történetét, eredeti német nyelven.
Az, hogy esetlegesen eddig nem néztem meg a Tégla eredetijét, az megbocsájthatatlan bűn, de már rendelés alatt az eredeti ;)
Így, vagy úgy, jár nekem a faszkorbács. Természetesen temérdek film van, amit más alapműnek tekint, de még én nem láttam. Mint írtam is, erős túlzással is csak KÖZEPES filmes tudással rendelkezem, de szeretem a filmeket, ezért megosztom mindenkivel, ha esetlegesen olyat látok, amit érdekesnek találok.
Elfogadom, hogy nem tetszik az írás, de abban az esetben, ha műelemzést írtam volna a Csendes Don könyvekről, akkor is ugyanúgy jönnének a fikázások.
Nem ez a lényeg, ez az írás/blogolás velejárója. A jó téma, akárcsak a ripacskodós téma, relatív.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra."
Ezt arra az esetre, ha valaki nem építő kritikával szolgálna, csupán fikázna.

A blogolásban az a szép, hogy mindenki írhat, aki ingerenciát érez rá, legyen szó bármilyen témáról, és ehhez nem kell feltétlenül irodalmi stílusban írnia.

Béke&Szeretet

érdektelen 2013.01.25. 10:36:43

A La jetée szinte nem is film, hanem egy fotósorozat.

Nekem úgy volt szerencsém moziban látni, hogy utána levetítették a 12 majmot is. Azóta is az egyik legjobb mozis élményem volt.

Pár jelenet hasonló, de csak azért, mert azok nagyon fontosak.

winerprince 2013.01.25. 10:38:07

Állítólag már az idén belefognak a Vörös Kör-be, de még bízok benne hogy valamiért meghiúsul.Egyszerűen csak rosszabb lehet.

2013.01.25. 10:45:49

@AnthonyStark: A Pityergó tevét pont láttam, moziban, szörnyű volt:). Félre ne érts, nem cseszegetni akarlak, csak a fenti írás - meg ne haragudj - minden szempontból amatőr, ami mondjuk nem nagyon számít, ha az a célod a blogoddal, hogy elüsd az üres perceidet. Most viszont, hogy címlapra kerültél, sokan látják majd, és ha jó lenne, vissza is térnének rá. Sajnos nem jó. A stílus alatt nem irodalmit értettem, full trágárkodva is lehet baromi élvezetes írást összehozni, a stílus egyszerűen stílust jelent nálam, egyéniséget, olvass bele sixx írásaiba, vagy nevesebb hazai filmes blogokba, megérted miről van szó (például nem nyomnak gyenge szóvicceket Császár Előddel, kis kezdőbetűvel, meg ha Zalatnay-t felhozzuk, akkor tudjuk már, hogy nem lopott (az a Bakács volt), hanem csalásért ítélték el. Azt is érdemes letisztázni, hogy a remake nem koppintás és lopás, hanem törvényileg szabályos, legális feldolgozás. Amit az Asylum csinál, na az a lopás, viszont az meg semennyire nem remake. Ha pedig trágárkodunk, ne ragadjunk le a szarnál, ebben is lehet kreatívnak lenni. Ne úgy írjunk blogot - ha célunk van vele - mintha két sör után belelkesülve a haverunknak mesélnénk. Témának meg az, hogy vannak Hollywoodban remake-ek, nos, érted...
Végezetül pedig bocsáss meg a sok okoskodásért, befejeztem, tudom, semmi közöm hozzá, és a véleményemet sem kérdezted, ami egyébként sem egyetemes valami, csak mivel lehet kommentelni, leírtam.
Innen is béke.

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.25. 10:50:59

@shitgun: A kritikát mindig szívesen vesszük. De azt is érdemes tudni, hogy ezt a blogot jelenleg hárman szerkesztjük és három különböző stílusban írunk, általában a témaválasztásunk is különböző. Mivel mindenki szubjektív vélemény alapján választ magának kedvenc blogokat, ezért reméljük, hogy mindenki megtalálja a magának szimpatikus szerzőt, mert olyan sosem lesz, hogy egy valaki írása mindenkinek megfelel. Ez így van jól :)

Agent Midnite Cooper 2013.01.25. 10:54:49

Azért az amerikai remake-k közé beférhetett volna Berlin fölött az ég/Angyalok városa és a Hét szamuráj/Hét mesterlövész. Persze ha a poszter fiatal, akkor érthető a hiányuk. :-)

dr. mesterséges színezék 2013.01.25. 10:58:50

@GrandeTotti: "A bloggernek meg az a véleménye amit leírt.Csináljátok utánuk hülye gyerekek,utána mehet a szövegelés. "

Ennél elcsépeltebb és gondolatmentesebb érv nem létezik a neten.
Ha mindenki megfogadná, bezárhatna minden blog és fórum, zenei, filmes, irodalmi, képzőművészeti, technikai, minden.

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.25. 11:01:04

@dr. mesterseges szinezek: elcsépelt, vagy sem, de szerintem a "csináljátok utánuk" a rendezőkre vonatkozott :)

dr. mesterséges színezék 2013.01.25. 11:04:51

@Agent Midnite Cooper: A Hét szamuráj -> mesterlövész esetében még indokolható is a remake, mert az eredetit nyugati aggyal sokkal nehezebb nem hogy befogadni, de egyáltalán végignézni.
Pl. az IE -> Tégla esetén ilyesmiről szó sincs, mert az usa verzió max. nevekben nyugatibb, mint az eredeti - akit "csak" a sztori, a dráma érdekel, az semmivel se kevésbé élvezheti, mint az, akit esetleg a koreai miliő is.
Hogy emellett az eredetiben jobban hozzák a figurát a színészek, az csak a szubjektív hab a tortán.

dr. mesterséges színezék 2013.01.25. 11:07:13

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): Idézem: "Csináljátok utánuk hülye gyerekek,utána mehet a szövegelés."

Mivel itt valószínűleg kisszámű rendező mond véleményt, valószínűleg okkal vettem magamra a hülyegyerekes inget.

AnthonyStark 2013.01.25. 11:10:39

@shitgun:
császár előd nálam direkt kis betű, de ez magánvélemény, megérdemli.
Zalatnay Saroltát valóban csalásért ítélték el, de nem egy zacskó szotyit csalt el :)
A "lopást" érzékeltetés céljából írtam a filmekhez, kiemelve, hogy nem saját a sztori, amiből Hollywood-ban dolgoztak. Sanszos, hogy ez még az eredeti filmek készítőit sem érdekli, mivel azóta is számolgatják a dollárkötegeket a jogokért.
Btw: a káromkodással egyetértek, de olykor moderálnak a szerzőtársak, én sem a szar szót használnám, mivel ami édes, ékes apanyelvünkön kéj káromkodni. :)

2013.01.25. 11:19:07

@AnthonyStark: Előd égjen a pokolban, de a kisbetűvel nem őt, hanem szép magyar anyanyelvünket rúgod seggbe:) A lopás így idézőjelben teljesíti a célját, többször (sokszor) leírva ebben a témában viszont gázos, mert a remake nem lopás, ezt te is tudod.

GrandeTotti 2013.01.25. 11:29:12

@dr. mesterseges szinezek: Valóban magadra veheted :)
Én is idéznélek:"Ha mindenki megfogadná, bezárhatna minden blog és fórum, zenei, filmes, irodalmi, képzőművészeti, technikai, minden."
Tehát szerinted,ha mindenki utánuk csinálná aki szövegel és FIKÁZ,tehát a blogok száma több lesz,akkor az azt jelenti,hogy egy sem lesz? :) Jól értem?
Oké,vállalom a gondolatmentességet,én tuti teljesen agyhalott vagyok,mert tetszik egy blog,és nem próbálom meg magas lóról osztani az észt.
Egyébként kissé elkanyarodtunk az írás témájától,úgy gondolom akár be is fejezhetnénk.

2013.01.25. 11:46:29

@GrandeTotti: A szövegértés mindenesetre nem az erősséged.

GrandeTotti 2013.01.25. 11:54:25

@shitgun: Köszi! :D Már oviban is faék volt a jelem ;)
Most,hogy ezt is megtudtad,szerintem TÉNYLEG NE OFFOLJUNK!

2013.01.25. 11:58:54

@GrandeTotti: nekem szántóföld. Mivel ketten maradtunk, akár offolhatunk is. De akkor ne.

govegan 2013.01.25. 11:59:05

Otodik elem. Igaz, hogy azt adoptaltak, mielott elkszulhetett volna a film verzio…

dr. mesterséges színezék 2013.01.25. 12:04:22

@GrandeTotti: Tkp. nem lehet offolni, hiszen a topicnak nem lehet témája, mert csak dicsérni lehet, azt pedig vehetjük defaultnak. Archiválható.
QED

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.25. 12:11:59

@shitgun: Folytassátok nyugodtan, mi jól szórakozunk :D

2013.01.25. 12:15:09

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): á, így már nem. Nem szeretem, ha mások szórakoznak:)

GrandeTotti 2013.01.25. 12:18:47

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): Aha szórakoztok mi? Inkább jöjjön az új téma!Jó lenne ha tudnánk máshol is szívni egymás vérét shitgunnal :)

Surfy 2013.01.25. 12:25:46

Magas szőke felemás cipőben - Pierre Richard vs.
Magasbarna felemás cipőben - Tom Hanks
szószerint ugyanaz

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.25. 12:56:10

@doggfather: köszönjük szépen :) Írtam neked privát üzenetet, megkaptad?

Atrox 2013.01.25. 13:36:23

Azok a legérdekesebb koppintások, amik nem ilyen szembetűnőek, mert például más a környezet, a cselekmény időpontja. Például
1. verzió: Kurosawa - A testőr
2. verzió: Leone/Eastwood - Egy maréknyi dollárért
3. verzió: Bruce Willis - Az utolsó emberig
És már van 4. verzió is :)

RCH 2013.01.25. 13:55:02

A legjobb, mikor Hollywood saját magától lop:
Last Action Hero vs Gale Force
www.youtube.com/watch?v=Aon6hKGoEpw

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.01.25. 14:06:36

@RCH: Azt a rohadt k*rva életbe!!!Ez külön posztot fog kapni az tuti! Felhasználhatjuk a videódat? :)

joska61 2013.01.25. 14:11:43

@Gukker: Persze, mert a francia filmek között vannak baromi jók is, csak amerikai piacon nem lehetne eladni őket eredeti formában. Joe-nak nem adsz be olyat, hogy valakit etyiennek, meg zsanpierrnek hívnak :-D Nomeg a maguk által ismert arcokra kíváncsiak.
@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): Másik posztban a második kommentem felejtős. :-)

Faby 2013.01.25. 14:41:03

@RCH:
Azért ez durva.
Mondjuk ez nem új keletű. Ilyen képes bizonyítékkal nem rendelkezem, de pl Michael Bay is többször felhasználta a tengeren úszó repülőgép-hordozó képsorait, a Pearl Harborban majd a Transformers első részében. És nem ez az egyetlen, Bay a Transformers 3. részében is használt a Sziget néhány autós üldözéses jelenetéből.

Az már csak hab a tortán, hogy sok, eredetileg a Top Gunhoz leforgatott repülőgépes, hordozós jelenet tűnik fel számos másik filmben, sorozatban, pl JAG.

RCH 2013.01.26. 19:11:59

@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu):
Persze, hogy persze!
Használjátok nyugodtan!
süti beállítások módosítása